Victor Piţurcă - "Meciul cu Turcia este extrem de important"

Victor Piţurcă.
Victor Piţurcă. (Stuart Franklin / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
08.10.2012

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Victor Piţurcă, a declarat luni că meciul cu Turcia, din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, este extrem de important.

"Vin două jocuri destul de importante cu adversari cu care ne batem pentru primul şi al doilea loc în grupă. Meciul cu Turcia este extrem de important. Cu Turcia şi Ungaria ne batem pentru locul doi în grupa noastră, care duce la baraj. Olanda este echipa cea mai valoroasă şi are şanse să termine pe primul loc în grupă", a declarat selecţionerul la conferinţa de presă de la Centrul de Fotbal al FRF de la Mogoşoaia.

"Turcia este peste nivelul nostru şi are prima şansă. Dar, echipa naţională a României a demonstrat că poate învinge. Dacă aducem punct sau puncte din acest meci, avem şanse mari să ne clasăm pe locul 2 în grupa noastră", a mai spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a subliniat că obiectivul său este "ca peste doi ani de zile echipa naţională de fotbal a României să aibă altă faţă. Pentru asta am chemat mai mulţi jucători tineri".

"Aşteptăm ca stadionul să fie plin la meciul cu Olanda. Avem nevoie de sprijinul suporterilor în momentele grele", a mai spus selecţionerul.

În legătură cu atacantul Adrian Mutu, Piţurcă a spus: "Dacă l-am chemat, normal că o să mă bazez pe el. Am avut discuţii cu el şi m-a convins prin jocul lui de 90 de minute. Mutu nu este la capacitatea normală, nici Marica. Dar au calităţi care le permit să se bată cu adversarii".

"Avem şi probleme de lot, Tănase a ieşit din cărţi pentru acest meci, Tamaş are o problemă, pentru asta l-am chemat pe Gardoş care nu era în lot, vom vedea cum va reacţiona Tamaş în următoarele zile, sper să se refacă", a spus selecţionerul.

Întrebat dacă a chemat pe altcineva în locul lui Cristian Tănase, Victor Piţurcă a răspuns: "În locul lui Tănase a fost adus Popa, care nici el nu era în lot".

Un ziarist a fost curios să afle câte puncte se pot lua din aceste două jocuri, cu Turcia şi Olanda. "Nu sunt Mafalda să vă spun câte puncte. Personal noi ne dorim toate punctele. Ne dorim să câştigăm şi cu Turcia şi Olanda".

Întrebat dacă se mulţumeşte şi cu un punct în Turcia, Piţurcă a spus: "Ar fi bun şi un punct, în condiţiile unui meci în deplasare, cu Turcia. De-a lungul timpului ei au fost războinici, în adevăratul sens al cuvântului şi aşa sunt şi pe teren. Dar noi vorbim de valoare. Sunt jucători care joacă la echipe mari, la cluburi mari. Acolo unde deocamdată jucătorii români nu îşi găsesc locul. Asta spune totul".

"Am mari bătăi de cap pentru postul de fundaş dreapta. La echipa naţională sunt acum nevoit să fac improvizaţii", a mai menţionat Piţurcă. Selecţionerul a mai menţionat că are probleme şi pentru postul de portar, acolo unde Pantilimon nu s-a impus, Lobonţ este accidentat, iar Dani Coman are o vârstă.

"Sunt mulţumit de Torje şi Bogdan Stancu. Au reuşit să se impună, să joace titulari şi să marcheze goluri", a declarat Victor Piţurcă.

În cadrul conferinţei de presă selecţionerul a mai precizat:"Speranţa mea pentru viitor sunt un Chiricheş, un Maxim, un Grozav. Sunt jucători care au calităţi fotbalistice foarte bune şi au valoare".

România va întâlni Turcia în data de 12 octombrie, pe stadionul "Şukru Saracoglu" din Istanbul, de la ora 20,30, şi Olanda pe 16 octombrie, la Bucureşti, pe Arena Naţională, de la ora 21,00. (Foto pe flux)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor