Victor Ponta, referitor la suspendarea lui Traian Băsescu: "De ce să întrerupem cearta din PDL?"

Victor Ponta, conferinţă de presă la Palatul Victoria. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
25.03.2013

Acţiunile preşedintelui Traian Băsescu legate de Convenţia PDL nu trebuie să provoace o nouă suspendare a acestuia consideră premierul Victor Ponta, adăugând că ar fi păcat ca membrii PDL să fie întrerupţi din cearta izbucnită după exprimarea voturilor pentru conducerea partidului.

Întrebat dacă apreciază că ieşirea "exotică" a preşedintelui Băsescu de sâmbătă seară ar putea reprezenta motiv pentru o nouă suspendare, liderul PSD a răspuns:

"Nu. Radu Stroe e un tip extraordinar, care spune ce gândeşte, e un tip pasional. Eu sunt un tip mai pragmatic de felul meu. De ce să ne băgăm acum la treburile PDL ? Nu-i păcat să-i întrerupem, nu-i bine să-i lăsăm în continuare, încă o săptămână, două, trei, să se certe, să-şi arate cum şi-au furat voturile, să-l cheme pe domnul Daniel Morar să facă o anchetă, să meargă la Curtea Constituţională?".

Tot duminică, anterior, într-o intervenţie la televiziunea Antena 3 referitor la o eventuală suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, premierul a evitat să se exprime tranşant pentru sau împotriva acestui demers.

"Radu (Stroe, n.r.) e un tip admirabil, el spune întotdeauna ce gândeşte. Crin Antonescu şi cu mine avem obligaţia, când luăm decizii, să gândim foarte bine, să punem în balanţă tot ceea ce înseamnă... pentru că până la urmă deciziile cad pe umerii celor doi co-preşedinţi şi când vom avea o decizie într-un fel sau altul (...) Cred că trebuie să ne gândim foarte bine şi să nu ne grăbim în a lua o decizie", a declarat Victor Ponta fiind întrebat ce părere are despre o eventuală procedură de suspendare a preşedintelui.

Este inadmisibil ce a făcut preşedintele Traian Băsescu sâmbătă, a susţinut duminică ministrul de Interne, Radu Stroe, referitor la Convenţia PDL. "Trebuie să ne gândim din nou la suspendare", a adăugat ministrul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor