Victoria în Cupa Davis îi aduce Italiei primul loc în clasament. Nu s-a mai întâmplat până acum

Italia, victoria în Davis valorează primul loc în clasament
Italia, victoria în Davis valorează primul loc în clasament (screenshot video Youtube)
Mioara Stoica
28.11.2023

Federaţia Internaţională de Tenis (International Tennis Federation) a publicat clasamentul pe naţiuni la sfârşitul anului în Cupa Davis, iar Italia, cu campionii săi mondiali, urcă pentru prima dată pe primul loc după victoria istorică de duminică, 26 noiembrie.

Echipa Italiei, condusă de Jannik Sinner, numărul 4 mondial, a învins Australia cu 2-0, duminică, la Malaga, în faţa a peste 9.000 de fani.

Italia devine astfel a zecea naţiune care ajunge pe prima poziţie - de când a fost introdus clasamentul pe naţiuni al Cupei Davis în decembrie 2001 - după Australia, Argentina, Canada, Croaţia, Cehia, Franţa, Marea Britanie, Rusia şi Spania. Canada, campioană mondială în 2022, coboară pe locul 2 în clasamentul de final de an, după ce a ieşit în sferturi anul acesta, în timp ce Australia rămâne pe locul 3 după ce a ajuns în a doua finală consecutivă. Prin clasarea în finală la această ediţie, atât Italia, cât şi Australia şi-au asigurat calificarea automată în faza grupelor pentru finala Cupei Davis din 2024, informează Gazetta dello Sport.

Clasarea în semifinale permite Serbiei să urce două locuri, la numărul cinci, reintrând în top cinci în clasament pentru prima dată din 2015. Între timp, Finlanda, învinsă vineri de Australia în prima semifinală, încheie sezonul pe locul 12 - cea mai bună clasare din istorie - cu 16 locuri mai sus decât poziţia pe care o deţinea la finalul anului 2022.

Clasamentul Cupei Davis este publicat după fiecare săptămână de competiţie şi reflectă performanţele echipelor din cele patru sezoane anterioare, rezultatele recente având o pondere mai mare. Clasamentul actual acoperă o perioadă de cinci ani, fiind combinate sezoanele 2020 şi 2021, din cauza pandemiei de Covid-19.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor