Virusul Wuhan în RM. Expert: Guvernul "tehnocrat" este incompetent, iar Dodon -"capabil să conducă doar cumătrii"

Valeriu Paşa, activist civic din R. Moldova
Valeriu Paşa, activist civic din R. Moldova (valentina ursu/facebook.com)

Cu referire la acţiunile întreprinse de către autorităţile de la Chişinău după confirmarea primului caz grav de infectare cu virusul Wuhan, activistul Valeriu Paşa consideră că Guvernul ”tehnocrat” a lui Chicu este incompetent, iar Igor Dodon este „capabil să conducă doar cumătrii”.

„Mai sunt nişte oameni acolo. Majoritatea dintre ei, luaţi aparte, manifestă impresia unor cetăţeni care ştiu să citească şi să scrie. Dar au o inimaginabilă capacitate de a se transforma într-un grup de circari îngâmfaţi şi incoerenţi din moment ce se adună la un loc”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

Activistul a menţionat că, privind integral şedinţa comisiei speciale a Guvernului, a aşteptat 53 de minute să audă măcar ceva cifre şi informaţii cu adevărat relevante despre cum gestionează Guvernul prevenirea apariţiei şi răspândirii virusului Wuhan. Singura parte bună fiind că Poliţia nu s-a jucat cu tâmpenii de genul ”date cu caracter personal” şi a găsit repede toţi pasagerii zborului de la Milano.

„Dna ministru este cu totul dusă? Aflăm că boxele speciale de la 'Toma Ciorbă' nu sunt dotate cu echipamente de reanimare. De aceea au dus pacienta la spitalul republican. Cum, măi? Doar anume chestiunea asigurării cu sistem de ventilare individual este cea mai mare. Dita mai guvernul nici măcar situaţia clară a pacientei nu a fost capabil să o afle, în schimb e bun la pus etichete”, a notat expertul.

A auzit o singură cifră relevantă - 33, a subliniat Paşa precizând că atâtea teste speciale pentru depistarea de COVID19 au fost utilizate până acum în Moldova. 33! Adică nici măcar cei peste care a tuşit efectiv sărmana pacientă nu au fost testaţi la virusul Wuhan. În rest - nicio cifră. Nici câte paturi speciale sunt pregătite, nici dacă mai vin teste. Nici ce fel de echipamente.

Mai mult, despre dezastrul în lucrul Aeroportului Internaţional Chişinău nu s-a spus un cuvânt. Or, tocmai această instituţie este responsabilă să informeze alte autorităţi şi să ia decizii despre ce se petrece pe aeroport.

„Nu au venit indicaţii? Asta e, aşteptaţi mereu să vă dea aprobare 'de sus', că nu vă scrie în fişa postului. Normal că nu v-a venit, că ”şăful” se întreţinea cu Patriarhu. În loc să se întreţină cu ministrul rus al Sănătăţii. Nu se poate întâmpla altfel într-o ţară condusă în regim manual. Fără instituţii şi lege”, a concluzionat Valeriu Paşa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe