Virusul Wuhan. Serbia desfăşoară armata la graniţe

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic
Preşedintele sârb Aleksandar Vucic (Herbert Neubauer/AFP/Getty Images)

Militarii din Serbia au fost desfăşuraţi miercuri la graniţe, pentru prima dată în peste un deceniu, autorităţile impunând o stare de urgenţă pentru a încerca să reducă răspândirea virusului Wuhan.

La trecerea la frontiera Batrovci cu Croaţia, membru al UE şi NATO, un transportator sârb de personal blindat şi soldaţi, care purtau măşti chirurgicale, mănuşi şi ochelari de protecţie, au păzit numeroşi sârbi care se deplasau acasă.

Marţi, preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, a anunţat că bătrânii trebuie să rămână în interior permanent.

Serbia, care este candidată la aderarea la UE, a impus deja o serie de restricţii, inclusiv închiderea grădiniţelor, şcolilor şi universităţilor şi interdicţia străinilor de a intra în ţară. De asemenea, a amânat alegerile generale din 26 aprilie.

Marţi, Vucic a criticat dur pensionarii şi sârbii nedisciplinaţi care locuiesc în străinătate pentru că au ignorat recomandările guvernului de a rămâne în interior şi de a evita călătoria pe durata focarului.

Miercuri, Ministerul de Interne al Serbiei a declarat că cei care încalcă instrucţiunile autorităţilor se vor confrunta cu acuzaţii penale, amenzi sau pedepse cu închisoarea de până la trei ani.

Armata sârbă a fost de asemenea desfăşurată în capitala Belgradului şi în alte oraşe importante, unde a asigurat paza pentru spitale şi clădiri de stat. De asemenea, armata a preluat peste zece tabere ale statului ce funcţionează pentru migranţi din Asia şi Orientul Mijlociu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe