Vizita lui Erdogan la Chişinău anunţă restricţii pentru localnicii de lângă Palatului Republicii

Recep Erdogan
Recep Erdogan (Konstantin Salomatin/RIA Novosti/Getty Images)
Maria Maevschi
16.10.2018

Cu ocazia vizitei oficiale în Republica Moldova a preşedintelui Republicii Turcia, Recept Tayyip Erdogan, a fost restricţionat accesul la parcările subterane al persoanelor care locuiesc în apropierea blocurilor din jurul Palatului Republicii. Mai mult decât atât, administraţia blocurilor de locuit a informat locatarii că intrarea în clădiri se va face doar de pe strada Bucureşti.

„Stimaţi locatari!

În legătură cu sosirea oficială în Republica Moldova a preşedintelui Republicii Turcia, dl Recept Tayyip Erdogan, pe data de 17.10.2018, începând cu ora 6:30 va fi sistată ieşirea şi intrarea în parcarea subterană a blocului de pe str. Bucureşti 90.

Întrarea şi ieşirea locatarilor din bloc se va efectua numai prin intrarea din str. Bucureşti ”, se arată în anunţul amplasat de către administraţia blocurilor de locuit.

În perioada 17-18 octombrie, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, va efectua o vizită la Chişinău. Potrivit UNIMEDIA, tot în această perioadă ar putea avea loc şi inaugurarea Preşedinţiei, reparată din banii turcilor.

Clădirea Preşedinţiei Republicii Moldova este reparată de compania de construcţii din Ankara, „Sonbay” care a fost desemnată în urma unei licitaţii organizate de Agenţia Turcă de Coordonare şi Cooperare (TIKA). Reparaţia instituţiei prezidenţiale de la Chişinău reprezintă o donaţie oferită poporului Republicii Moldova de cătreTurcia, a anunţat anterior şeful statului, Igor Dodon.

Potrivit unui anunţ făcut de preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, PAS şi Platforma DA vor protesta în timpul vizitei preşedintelui turc, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de metodele pe care le foloseşte Erdogan şi pe care le împrumută regimul Plahotniuc-Dodon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor