Vlad Voiculescu: PSDragnea promitea la TV mărirea salariilor medicilor. Acum elimină prin lege bursa rezidenţilor

Odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării, medicii rezidenţi nu vor mai primi bursa lunară de 670 de lei, şi-a exprimat indignarea fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
09.07.2017

PSDragnea promitea la TV mărirea salariilor medicilor, însă nu doar că au amânat îndeplinirea propriei promisiuni, dar acum şi elimină prin lege bursa medicilor rezidenţi, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"De la 1 iulie a intrat în vigoare Legea 153/2017 care printre altele, abrogă art. 1-14 şi art. 18 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice. Art. 38 din aceeaşi lege reglementează menţinerea la nivelul actual a veniturilor asimilate salariilor. Bursa rezidenţilor nu este însă venit asimilat salariului. Sper că este doar #prostie. Trebuie să solicităm remedierea rapidă a acestei prostii care loveşte în medicii tineri!", a scris Vlad Voiculescu.

De ce este atât de important?

Mai jos, doar câteva cifre evidenţiate de fostul ministru al Sănătăţii:

Peste 75% din absolvenţii de medicină vor să îşi caute de muncă în străinătate.

În sistemul sanitar din România lucrează peste 15.429 de medici rezidenţi (mai 2016). Fără munca lor, spitalele pur şi simplu nu ar putea funcţiona.

Pentru un singur absolvent de medicină, România investeşte în 6 ani peste 85.000 de lei.

Peste 3.5 miliarde de lei a investit România pentru cei 43.500 care îşi depuseseră solicitare să obţină certificat de conformitate din 2007 până în luna mai 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor