Zegrean excedat: Parlamentul ineficient, conflictele între Ponta şi Băsescu devalorizează rolul CCR

Augustin Zegrean în Parlamentul României
Augustin Zegrean în Parlamentul României (Epoch Times România)

Preşedintele Curţii Constituţionale (CCR) avertizează că Parlamentul României este caracterizat de ineficienţă şi adoptă legi pe bandă rulantă, legi dintre care multe ajung la CCR, atacate pentru neconstituţionalitate. Unul dintre motivele ineficienţei parlamentarilor, consideră Zegrean este faptul că aceştia nu au consilieri.

Ineficienţa Parlamentului îi costă pe judecători mult prea multe sesizări, a mai declarat Zegrean, într-un interviu realizat la Radio România şi preluat de B1 TV, în anul 2014 de exemplu fiind declarate neconstituţionale 25 de legi.

"Am avut ani în care s-au adoptat peste 1.000 de legi pe an, covârşitor, este mult. Eu am fost parlamentar, am fost şi senator, am fost şi deputat, şi vă pot spune absolut în cunoştinţă de cauză, nu este nici mai rău, nici mai bun parlamentul nostru decât alte parlamente. Ce lipseşte la noi, de exemplu, în Belgia un parlamentar avea 17 funcţionari care lucrau pentru el, la noi nu are niciunul sau şi-au angajat nevestele şi uite ce au păţit. Deci, problema este acolo, cu consilierii", a declarat Zegrean.

Augustin Zegrean a mai deplâns tendinţa premierului Ponta şi a preşedintelui Băsescu de a încerca să-şi prezinte hârâielile drept probleme de natură constituţională, arătând că aşa zisele conflicte dintre cei doi au ajuns să devalorizeze rolul instituţiei condusă de Augustin Zegrean.

„Nu este o bucurie nici pentru noi, de exemplu, să soluţionăm conflicte juridice de natură constituţională între preşedinte şi primul ministru. Nu am găsit să fie conflicte după regulile noastre, dar de sesizat am fost sesizaţi. Probabil că unii aşteptau să spunem: da, este conflict, ăla are dreptate, ăla nu are dreptate. Nu ăsta este rolul nostru. Rolul nostru este ca, dacă există un conflict, să încercăm să găsim soluţii”, a explicat preşedintele CCR.

Reamintim că în ultima vreme Curtea Constituţională a fost excedată de conflicte între premier şi preşedinte, de la dreptul lui Băsescu de a purta tricou inscripţionat cu mărul PMP, la cel al premierului de a reprezenta România la Consiliul European în locul şefului de stat, sesizările spre CCR au curs.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne