Zgonea a fost "reînviat": Va fi noul şef al ANCOM cu salariu de 9.000 de euro pe lună

Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Epoch Times România)
Loredana Diacu
09.05.2023

Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a votat, marţi, numirea noului şef al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), instituţie care gestionează piaţa telecomunicaţiilor din România.

Aşa cum era de aşteptat, cel ales a fost Valeriu Zgonea, cândva o figură marcantă în PSD. Acum, Zgonea va avea un salariu de 44.000 de lei pe lună, aproximativ 9.000 de euro.

În Parlament, Alin Coleşa de la AUR s-a opus acestei numiri, acuzând că Zgonea este un politruc şi nu are calificările necesare.

"Zgonea nu are vechimea necesară în domeniul telecomunicaţiilor, nu are niciun fel de vechime în acest domeniu, deoarece deşi în prezent e angajat al Institutului Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare Informatică nu are atribuţii în acest domeniu, e pe un post în domeniul relaţiilor informaţii. E nevoie de un om cu studii şi experienţă în acest domeniu. Consider că dl Zgonea nu ar trebui să se regăsească pe buletinele de vot, e evident un politruc care va accentua caracterul de sinecură al ANCOM care şi acum e o afacere de familie", a declarat reprezentantul AUR.

Nici cei de la USR nu s-au arătat încântaţi de reşaparea lui Zgonea.

"Numiţi astăzi la ANCOM un politruc, un politruc care a terminat căi ferate la seral în 8 ani de zile în loc de 4-5 şi care nu are nicio legătură cu domeniul pe care trebuie să-l administreze. Doar cei de la PSD pot face aşa ceva. Cu astfel de fapte PSD nu se vindecă de ciuma care îl urmăreşte obsesiv, se îmbolnăveşte şi mai tare de ciumă, România are nevoie ca în instituţii să ajung oameni competenţi, care să înţeleagă cu ce se mănâncă domeniul pe care îl coordonează", a afirmat Radu Miruţă.

Deputatul Adrian Miuţescu, lider din partidul lui Ludovic Orban, a subliniat că asistăm la o ocupare a funcţiilor din statul român de către PSD.

"Noi, cei din Forţa Dreptei, analizând CV-ul celor două propuneri, nu vom accepta şi nu vom vota cu niciunul dintre cei care şi-au depus candidaturile pentru una din cele două funcţii", a afirmat Miuţescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor