Zidul miliardelor: Donald Trump, pregătit pentru blocarea îndelungată a guvernului federal

Donald Trump
Donald Trump (Darren McCollester/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a afirmat miercuri că este pregătit pentru blocarea pe o perioadă îndelungată a guvernului şi că va face “orice va fi necesar”, atunci când a fost întrebat cât timp va aştepta pentru a obţine cele 5 miliarde de dolari pe care le-a cerut pentru a construi un zid la frontiera dintre SUA şi Mexic, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

Blocarea parţială a guvernului federal se află acum în a şaptea zi.

Adresându-se soldaţilor americani staţionaţi în Irak - în timpul unei vizite inopinate -, Trump a precizat că blocarea guvernului a fost cauzată de democrata Nancy Pelosi, care urmează să preia funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor în 3 ianuarie 2019.

De asemenea, Trump a apărat decizia sa de săptămâna trecută privind retragerea trupelor americane din Siria, măsură ce a dus la demisia neaşteptată a secretarului Apărării James Mattis şi a lui Brett McGurk, delegat special al SUA în coaliţia internaţională de luptă împotriva Statului Islamic.

“Cred că mulţi oameni vor ajunge să fie de acord cu modul meu de gândire. Este timpul să începem să ne folosim mintea”, a declarat preşedintele reporterilor la baza aeriană Al-Asad situată la vest de Bagdad, unde el şi soţia sa Melania au petrecut aproximativ 3 ore la sol alături de trupele americane.

Trump a mai susţinut că nu plănuieşte să retragă soldaţii americani din Irak, adăugând că aceste trupe ar putea fi folosite şi pentru operaţiuni în Siria.

Preşedintele a mai precizat că nu se grăbeşte să îl înlocuiască pe Mattis şi a adăugat că adjunctul acestuia, Patrick Shanahan – pe care Trump l-a numit duminică în funcţia de succesor interimar şi care îşi va începe activitatea la 1 ianuarie 2019 - “ar putea ocupa această poziţie mult timp”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe