Ziua 190. "Unde este libertatea câştigată acum 28 de ani cu sânge? Nu avem cum să stăm cu mâinile în sân!"

Grupul de infractori aflaţi în fruntea României trebuie să ajungă cât mai repede în puşcării, iar submediocritatea să fie înlocuită de meritocraţie, pentru ca ţara să se poată dezvolta, transmit protestatarii #rezist.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Democraţia este din ce în ce mai şubredă, CCR şi Jandarmeria joacă aşa cum le cântă "o clică de penali", politicienii au liber la furat şi devalizat, aşadar, protestul în stradă rămâne în continuare o necesitate şi o datorie, transmit protestatarii din Piaţa Victoriei.

Reveniţi pentru a 190-a zi consecutiv lângă Guvern, oamenii transmit că nu au cum să stea cu mâinile în sân când corupţii sunt eliberaţi de după gratii fără să fi achitat prejudiciile iar ţara este condusă de infractori. Nu în ultimul rând, cetăţenii din Piaţa Victoriei îşi exprimă indignarea faţă de faptul că amenzile la adresa lor curg, asta în timp ce cei care au furat banii statului ies din închisoare fără să fi achitat prejudiciile.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Astăzi împlinim 190 de zile de când venim zi de zi în Piaţă din cauza indignării generate de această bandă de borfaşi care se numesc parlamentari, guvernanţi sau funcţionari publici şi aici mă refer în special la cei din coaliţia PSD cu ALDE. Din comportamentul lor ai senzaţia că au câştigat ţara la păcănele, atât de mare este dispreţul acestor indivizi faţă de ţară şi de popor.

Vă daţi seama că nu avem cum să stăm cu mâinile în sân şi să fim doar spectatori atâta vreme cât încă avem o armă care este stabilită prin Constituţie şi care este protestul. Doar că acum democraţia noastră este din ce în ce mai şubredă, când avem o Curte Constituţională care joacă exact aşa cum îi cântă o clică de penali şi Jandarmeria este intrată pe mâna acestei dudui secretare de Teleorman care se face preş în faţa penalului numărul 1 al ţării. Pentru noi, cei care încă mai protestăm, amenzile abuzive nu contenesc să curgă şi s-a ajuns deja la sume fabuloase de 10000 lei. Ei au adică liber la furat şi la devalizat, iar noi dacă protestăm împotriva acestui lucru suntem amendaţi.

Asta mai este o democraţie? Unde este libertatea de exprimare câştigată acum 28 de ani cu sânge? Indivizii aceştia nu numai că nu mai au pic de decenţă în comportament, dar acum parcă au turbat de tot. Om fi noi puţini în Piaţă, dar încă suntem vizibili şi asta îi deranjează enorm, de asta toate intimidările la care suntem supuşi. Însă noi suntem hotărâţi să rezistăm în continuare şi nu vom pleca din Piaţă până când nu îi vom vedea pe toţi aceşti nemernici corupţi la puşcărie, acolo unde le este locul de fapt. Cred că asta este singura şansă pe care am putea să o mai avem. Să vină condamnările mai repede şi să scăpăm odată de grupul ăsta de infractori, iar ţara să fie condusă de oameni corecţi, capabili, determinaţi şi competenţi. Atunci când meritocraţia va înlocui submediocritatea în care ne scăldăm acum, vom putea avea şansa de a ne dezvolta şi progresa", transmite o protestatară.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

O altă participantă la protest critică şi ea "sentinţele halucinante" date de judecători în anumite cazuri de corupţie şi, de asemenea, atrage atenţia că PSD-ul a anunţat mărirea accizelor la carburanţi, deşi actualul Cod fiscal prevede că nivelul accizelor nu se va schimba până în anul 2022. În consecinţă, oamenii trebuie să stea în continuare cu ochii pe cei aflaţi la putere, susţine protestatara.

"Este revoltător! Protestăm de 190 de zile neîntrerupt împotriva ticăloşiilor puse la cale de coaliţia PSD-ALDE condusă de un condamnat penal, Dragnea şi un inculpat penal, Tăriceanu. Se pare că abrogarea OUG 13, astă-iarnă, sub presiunea Străzii, nu a fost suficientă. În ultima lună, judecătorii au dat câteva sentinţe halucinante pentru cazuri de corupţie: condamnări cu suspendare, achitări, eliberări condiţionate şi prescrieri de fapte pentru impostori îmbogăţiţi prin trafic de influenţă, abuz în funcţie, deturnări de fonduri publice, afaceri dubioase etc., fără ca prejudiciile de zeci, sute de milioane de euro să fie recuperate.

Şi, colac peste pupăză, s-a anunţat şi creşterea accizelor cu aproape 10% pentru carburanţi, deşi actualul Cod fiscal prevede că nivelul accizelor nu se va schimba până în anul 2022. Răscoala angajaţilor din penitenciare declanşată astăzi, cu puţin timp înainte de prezentarea publică a proiectului de lege privind modificarea legilor justiţiei promis de Tudorel Toader, e un semnal pentru noi ca, în această perioadă de "linişte", trebuie să stăm cu ochii pe ei mult mai atenţi", spune o altă participantă la protest.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)