Ziua 209. "Au întrecut măsura!" Protest în Piaţa Victoriei pentru apărarea Justiţiei şi a statului de drept

Condusă de politicieni nocivi interesaţi doar să-şi burduşească conturile în timp ce pun cu botul pe labe Justiţia ca să nu-i deranjeze din furat, ţara se îndreaptă spre colaps. Este deci timpul ca românii să se mobilizeze şi să spună Stop, susţin protestatarii reveniţi în Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Se încarcă player-ul...
Se încarcă player-ul...

UPDATE: La ora 21,00, mii de luminiţe au strălucit în Piaţa Victoriei, în timp ce protestatarii, care au aprins lanternele telefoanelor mobile au cântat imnul României. După imn s-a scandat puternic ''PSD, ciuma roşie!'', ''Demisia!'', ''România, fără PSD'', şi ''Nu scăpaţi!'', ''Iliescu lângă Vişinescu'', ''Hoţii'', ''Dragnea, jos, eşti un ticălos!''.

UPDATE: În faţa Guvernului sunt circa 3000 de protestatari. Se aud, în continuare, scandările ''PSD, ciuma roşie'', ''Demisia'', ''Rezistăm, nu cedăm'', ''Afară, afară, trădători de ţară'', ''Tudorele, nu uita, aşteptăm demisia!'', ''Uniţi salvăm toată România'', ''Pilonul II nu e pentru voi'', ''Justiţie, nu corupţie''.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

UPDATE: Aproximativ 1000 de persoane scandează în Piaţa Victoriei ''Nu daţi înapoi, venim peste voi'', ''DNA să vină să vă ia'', ''România cere, fără graţiere'', ''Tudorele, nu uita, aşteptăm demisia!'', oamenii manifestându-şi indignarea atât faţă de modificările legilor justiţiei cât şi de mişcările din plan economic pregătite de PSD, precum asaltul asupra Pilonului II de pensii.

"Suntem puţin neatenţi, riscăm ca lucrurile să se schimbe şi justiţia să se politizeze foarte mult şi lucrurile astea nu sunt în regulă. (...) Lucrurile degenerează foarte mult. Lăsând de o parte legile Justiţiei, vorbim şi de supraacizare, de Pilonul II de pensii. Probabil fiind vară, oamenii cred că plecăm în concedii şi nu ne mai interesează ce se întâmplă în ţara asta. Ei bine, nu e chiar aşa!", declară o tânără.

"(M-a adus aici n.r.) indignarea faţă de noile măsuri pe care guvernul PSD preconizează să le ia referitor la diminuarea independenţei Justiţiei, referitor la deturnarea fondurilor Pilonului II de pensii pentru a plăti pensii speciale şi, în general, îngrijorarea ca cetăţean faţă de ceea ne aşteaptă într-o ţară care nu va fi salvată de la fiasco cum a fost salvată Grecia. Nu am adoptat încă moneda euro, aşa încât căderea noastră să fie ceva grav pentru restul comunităţii. Îngrijorarea faţă de ce ne aşteaptă pentru că vrem să mai rămânem puţin în ţara asta, dacă mai are nevoie de noi. Dacă nu...", adaugă o protestatară.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

În mulţime se pot vedea numeroşi tineri, familii cu copii, dar şi oameni în vârstă care-şi doresc ca nepoţii lor să crească în ţară.

* * *

Indignaţi de ultimele atacuri la adresa Justiţiei, lansate de coaliţia la putere prin ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în jur de 400-500 de persoane au ieşit în Piaţa Victoriei, lângă Guvern, pentru a spune NU subordonării Justiţiei de către politic. Revoltaţi de ceea ce se întâmplă în ţară, protestatarii transmit că vor o Românie cu democraţie participativă, nu cu dictatură, o ţară în care să fie preţuite valorile morale, nu circul, o ţară în care promovată să fie meritocraţia, nu impostura, o ţară condusă de politicieni oneşti, în interesul cetăţenilor.

Potrivit celor ieşiţi în Piaţă, de data aceasta cei de la putere au întrecut măsura şi trebuie opriţi prin proteste masive, înainte de a-şi pune în aplicare "planurile lor mârşave" de devalizare a economiei şi subjugare a Justiţiei.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"De data aceasta au întrecut măsura, pun la cale atacul pe trei fronturi: justiţie, sistemul de pensii (devalizarea Pilonului 2), accizele la carburanţi. Toate aceste măsuri, anunţate pe rând la intervale mici de timp, reprezintă motive suficiente să ieşim din nou în stradă şi să nu mai plecăm până nu pleacă ei. Este ultima noastră şansă! Să nu uităm că OUG 13 a fost abrogată sub presiunea străzii, temându-se că vor fi luaţi pe sus, fără măcar să-şi ceară scuze, din contră, au luat-o de la capăt cu altă strategie. E clar că nu vor renunţa sub nicio formă la planurile lor mârşave. Dacă acestea nu sunt oprite din timp, prin presiunea străzii, sunt şanse mari ca proiectele să fie adoptate având în vedere că au majoritate în Parlament şi un guvern de slugi. Singura soluţie: ANTICIPATE, altfel nu se poate. Este cel mai potrivit moment să readucem în prim-planul dezbaterii publice legea lustraţiei. Mai bine mai târziu decât niciodată. Exact neaplicarea acesteia la timpul potrivit ne-a adus în situaţia de acum", declară o protestatară.

La rândul său, o altă participantă la protest atrage atenţia că o "noapte a minţii de azi" va fi o "noapte a naţiunii în viitor" şi arată că actuala clasă politică a distorsionat efectiv inclusiv conceptele de bine şi de rău, oferind "modele" de-a dreptul toxice acestui popor.

"Ce ar trebui să învăţăm noi de la actuala clasă politică? Ce oameni politici ar trebui să urmăm cu mândrie, că doar conduc o primărie, un minister, un parlament, un guvern? Ce modele a dat clasa politică în 2017?

Înţelegem că este bine să minţi, să furi, să nu ai coloană vertebrală, să ameninţi, să copiezi, să iei şi să dai şpagă, să îţi iei diploma pe bani. Nici una dintre aceste acţiuni nu se regăsesc în valorile morale învăţate de la părinţi în cei şapte ani de acasă. De unii dintre noi, nu de toţi, din păcate. Cinste, dreptate, onoare, respect, corectitudine, integritate, bunăvoinţă, respectarea promisiunilor, mândria muncii.

Am ajuns în situaţia unei familii în care tatăl, capul familiei, dă banii pe băutură şi pe păcănele, în timp ce copiii nu au ce mânca. E tot vina copiilor că nu au ce mânca, pentru că nu învaţă să se descurce, aşa cum face tatăl, care păcăleşte pe unul sau altul să îi împrumute nişte bani. Ce viitor vor avea acei copii? Ce vor învăţa de la tată?", atrage atenţia protestatara.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Participanta la protest reaminteşte că efectele modelelor nocive oferite de politicieni se reflectă deja în comportamentul românilor, în special al celor tineri. Astfel, elevii au ajuns să se mândrească că nu au deschis cartea, că nu concep ca un examen să stea între ei şi distracţie, că au venit doar să dea bac-ul, nu să-l ia, că nu vor să facă o şcoală profesională pentru că ei vor să fie barmani într-un club de noapte.

"Că doar nu vor instala ţevi la 18 ani! Generaţia de şmecheri care se descurcă. Care nu vor avea ce mânca, dar îşi vor lua ML la mâna a doua, ca să se dea mari în faţa prietenilor. Noaptea minţii de azi, noaptea naţiunii pe viitor", spune protestatara.

"Firea, Rădulescu, Băluţă, Negoiţă, Dragnea, Tudorel, Tudose, Iordache, Tăriceanu, Grindeanu, Ponta, Băsescu, Udrea, Vanghelie, Mazăre, Dorneanu, Liviu Pop, Olguţa Vasilescu, Nicolicea şi alţii ca ei cred că tot poporul este prost şi needucat. Ei cred că declaraţii ca cea făcută recent de prim-ministrul României cum că statul ar fi un mai bun administrator decât privatul pentru pilonul de pensii, ca cea făcută de Tăriceanu referitor la faptul că cetăţenii nu vor simţi în buzunar creşterea de aproape 10% a preţului combustibilului, cea făcută de Olguţa Vasilescu că femeile trebuie să iasă la pensie cu 6 ani mai devreme dacă au mai mult de 3 copii sunt declaraţii de bun simţ şi mai ales declaraţii corecte. Ei chiar cred bazaconiile pe care le zic. Şi mai cred că vor fi crezute de oameni.

Ei chiar nu realizează că în România sunt doar 3 milioane de contribuabili care lucrează la privat şi care susţin restul populaţiei, 15 milioane de oameni, din care 1,6 milioane de bugetari, 4 milioane de copii şi adolescenţi sub 18 ani, 5,3 milioane de pensionari. Restul nu se regăsesc în nici o statistică, muncind fie la negru, fie în agricultura de subzistenţă.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Ei chiar nu realizează că în ultimii 25 de ani am pierdut 17% din populaţie din cauza migraţiei, 3,4 milioane de români plecând la muncă în străinătate, ori stabilindu-se definitiv acolo, cu tot cu familii. Golul lăsat acasă nu e doar demografic, ci şi de productivitate.

Ei chiar nu realizează că cei 3 milioane de contribuabili la privat înţeleg altfel lucrurile şi stiu că dacă firma în care muncesc nu are productivitate, nu îşi vor lua salariile sau vor fi disponibilizaţi. Ei stiu că trebuie să îşi facă bine jobul pentru a nu fi daţi afară. Ei stiu că firma lor nu are un sac fără fund pentru a face cheltuieli cretine, cum face statul român cu „bugetul”, care are capacitatea de a se împrumuta şi de face rectificări bugetare. Tot pe banii celor 3 milioane de contribuabili.

Ei chiar nu înţeleg că aceşti oameni sunt educaţi, performanţi, gândesc, au diplome luate pe bune, se perfecţionează continuu. Ei sunt un asset pentru compania lor.

Ei chiar nu realizează că dacă şi aceste 3 milioane de contribuabili vor pleca din ţară, nu va mai rămâne nimeni să cotizeze la bugetul de stat. Ce vor mai administra atunci?" , aminteşte participanta la protest.

Potrivit protestatarei, actualii noştri conducători "sunt atât de ticăloşi şi de netrebnici încât nenorocesc o ţară întreaga pentru interese personale" iar de la ei românii nu pot învăţa decât "că e bine să îţi tai craca de sub picioare."

"Pentru că ei asta fac, cu toate măsurile pe care vor să le ia. Cu măsuri tip TVA split, contribuţii puse toate în sarcina angajatului, pilonul II de pensie, creşterea preţului carburanţilor, întrebarea este cine pleacă primul din ţara? Angajatul de la privat sau privatul din România?", declară protestatara.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Acum România cere valori morale. Fără circ şi pâine. Doar performanţă. România vrea infrastructură, sistem performant de educaţie şi de sănătate, justiţie. România vrea democraţie participativă, nu dictatură!", concluzionează participanta la protest.

Reamintim că ministrul Tudorel Toader a prezentat, miercuri, proiectul privind modificarea legilor Justiţiei. Unele dintre cele mai criticate măsuri au fost trecerea Inspecţiei Judiciare din subordinea CSM în cea a Ministerului Justiţiei (lucru văzut ca o tentativă de politizare a acesteia), eliminarea preşedintelui ţării din procedura de numire a şefilor DNA, DIICOT şi a Procurorului General, şi înfiinţarea unei secţii speciale care va investiga judecătorii corupţi, DNA fiind astfel scos din joc.

Aceste propuneri au fost văzute de mulţi cetăţeni drept un atac la adresa statului de drept, o tentativă cel puţin la fel de nocivă ca OUG 13 de a aservi Justiţia politicului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne