Ziua 214. "O grupare de indivizi incompetenţi, corupţi, încearcă să devalizeze ţara!"

De şapte luni, ţara este sub asediul unei grupări de indivizi corupţi care încearcă s-o devalizeze, acuză protestatarii rezist, cerând demisia lui Tudose & comp.
Protest
Protest (Epoch Times)

UPDATE: Protestul #rezist a fuzionat cu protestul "Nu cedăm Roşia Montană". Sute de oameni au cerut demisia lui Tudose, nemulţumiţi că acesta a anunţat că Guvernul intenţionează retragerea dosarului Roşia Montană de la UNESCO.

Cele două proteste au avut şi o mascotă, o uriaşă libelulă, adusă de activişti, pe capul căreia a fost lipită o fotografie a premierului, aluzie la declaraţiile lui Tudose care a ridiculizat necesitatea protejării patrimoniului cultural minier de la Roşia Montană în termenii unei libelule.

Reamintim că în ultima zi de mandat al Corinei Şuteu, Ministerul Culturii a depus la UNESCO Dosarul Roşia Montană, dând astfel curs dorinţei a mii de români care au sperat, până în ultimul moment, că tehnocraţii nu vor lăsa decizia depunerii în seama PSD-ului. 8 luni mai târziu, premierul Mihai Tudose a anunţat însă că va încerca să retragă dosarul Roşia Montană de la UNESCO, motivând că acolo sunt resursele noastre aurifere care vor rămâne neexploatate dacă zona e declarată protejată.

"E greu până te acceptă, dar după ce te-au acceptat, e aproape imposibil să te retragi. Vom încerca să retragem, să scriem că nu ne mai menţinem punctul de vedere, punându-ne într-o situaţie absolut ciudată faţă de organele internaţionale de profil. Dacă lucrurile rămân definitive, s-a închis. Acolo sunt zăcămintele noastre. Putea să o declare protejată pe la noi prin casă, iar noi o protejam, noi o deprotejam - puteam să spunem că acolo trăieşte ultima specie de libelulă şi apoi constatăm că libelula nu mai e şi nu a lăsat moştenitori. Nu cred în coincidenţe", a declarat premierul.

Tudose făcut libelulă
Tudose făcut libelulă (Epoch Times)

Mihai Tudose făcut libelulă
Mihai Tudose făcut libelulă (Epoch Times)

* * *

Protestatarii rezist au revenit, pentru a 214-a seară consecutiv în Piaţa Victoriei, lângă Guvernul pe care-l acuză de atacuri făţişe asupra României, atacuri pe toate planurile, nu numai asupra Justiţiei.

Protest
Protest (Epoch Times)

Indignaţi de "tentativa de naţionalizare a Pilonului II de pensii", de faptul că guvernanţii au împrumutat 10 miliarde de euro pentru a-şi acoperi promisiunile electorale, de măsurile precum introducerea supraacizei pe carburanţi şi, nu în ultimul rând, de anunţul lui Tudose că Guvernul va încerca să retragă dosarul Roşia Montană de la UNESCO, toate pe fundalul tentativelor de aservire politică a Justiţiei, oamenii le cer premierului şi alor săi să plece de la conducerea ţării.

"De 7 luni ţara este în stare de asediu! De 7 luni ies în stradă pentru a mă împotrivi atacurilor concertate ale coaliţiei de guvernământ (ALDE-PSD) asupra statului de drept, asupra României şi a cetăţenilor ei. Consider că este datoria mea de cetăţean să nu mă supun atunci când o grupare de indivizi incompetenţi, corupţi, cu probleme penale şi cu interese obscure încearcă să devalizeze şi să destabilizeze ţara.

Oamenii ăştia care ne conduc nu au intenţionat nicio secundă să guverneze în favoarea României ci strict pentru interese personale, în spatele unei agende ascunse. Au fost votaţi pentru promisiuni mincinoase – au venit în campania electorală cu un program de guvernare populist pe care, ulterior, l-au schimbat din mers, după bunul plac. Mai putem vorbi cumva despre legitimitate?

Protest
Protest (Epoch Times)

Atacurile asupra României sunt făţişe şi din ce în ce mai virulente, pe toate planurile şi enumăr câteva: atacurile asupra independenţei justiţiei, tentativa de naţionalizare a Pilonului II de pensii, împrumuturi de peste 10 miliarde de euro pentru acoperirea unor promisiuni fără acoperire din campania electorală, angajări în instituţiile statului pe criteriu politic, supraacciza la carburanţi, intenţia de retragerea a dosarului Roşia Montană din patrimonial UNESCO, oprirea accesului cetăţenilor la aplicaţia de urmărire a tăierilor de masă lemnoasă ”Inspectorul Pădurii” şi nu aş vrea să închei enumerarea fără a menţiona atacurile asupra investitorilor străini, asupra băncilor şi a ambasadelor, acţiuni deosebit de grave ce pot izola România de statele Uniunii Europene.

Mai putem vorbi cumva despre încredere sau bună-credinţă? Este evident că avem de a face cu acţiuni de înaltă trădare şi de subminare a economiei naţionale! Aceşti oameni nu mai au ce să caute la Guvernare şi trebuie să rezolvăm asta cât mai repede, fie prin referendum fie prin organizarea alegerilor anticipate! Orice zi de întârziere înseamnă o pierdere imensa pentru România!", transmite o protestatară.

La rândul său, un alt participant la protest le reaminteşte celor aflaţi la putere că au jurat să servească ţara, nu să lucreze contra ei. Faptul că au fost aleşi nu le dă politicienilor dreptul să atenteze la viaţa cetăţenilor săi.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Astăzi aş vorbi despre... infractori = politicieni. Avem şapte luni de când stăm în stradă, de când am reacţionat la abuzul făcut de aceşti nenorociţi. Faptul că ai fost ales, nu-ţi dă dreptul să atentezi la viaţa mea şi a copiilor mei!

Ai fost ales, şi ai jurat: "Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român!" Cum îţi foloseşti tu puterea şi dăruirea, Tudose?

Eu, ca cetăţean, am dreptul să te critic şi să te amendez de fiecare dată când nu îţi faci treaba şi să îţi cer să pleci înainte de termen, pentru că ai minţi când ai jurat!

Tudose, împreună cu sclavii lui Daddy din Guvern, sunt dovada vie a incompetenţei, prostiei şi nesimţirii! Deja este prea mult şi nu-i mai suportăm! Duminica ieşim în stradă din nou şi cerem public – Demisia lui TUDOSE!", spune un protestatar.

Protest
Protest (Epoch Times)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne