12 cazuri de meningită înregistrate în Republica Moldova în perioada ianuarie-martie 2014

.
. (Epoch Times România)

În perioada ianuarie-martie 2014, în Republica Moldova au fost înregistrate 12 cazuri de meningită. Un copil de şase luni a decedat din cauza infecţiei meningococice, informează Moldpres, cu referire la un comunicat al Centrului Naţional de Sănătate Publică.

Medicii spun că meningita are un caracter sezonier, făcându-şi apariţia în perioada de iarnă-primăvară. Sursa de infectare o constituie bolnavii sau purtătorii de meningococi, care sunt sensibili la acţiunea temperaturilor joase sau înalte.

În circa 20 % dintre cazuri infecţia meningococică se manifestă printr-o inflamare locală a rinofaringelui, fără modificarea stării generale a organismului, din această cauză pacienţii nu se adresează medicului. În aproximativ 2% dintre cazuri infecţia poate evolua în forme generalizate caracteriza­te clinic prin meningită purulentă care, în absenţa tratamentului, poate duce la deces.

Pentru a evita această afecţiune, medicii recomandă aerisirea încăperilor, evitarea aglomeraţiei, asigurarea unui regim de confort termic, spălarea cât mai des pe mâini cu apă şi săpun, evitarea contactului cu persoane cu semne clinice de "răceală" şi consultarea imediat a unui medic, în cazul apariţiei semnelor de boală.

În anul 2013, au fost înregistraţi 31 de bolnavi care au făcut meningită, dintre care 18 sunt copii cu vârsta de până la doi ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe