6 semne evidente că a sosit momentul să mergi mai departe

.
. (pixabay.com)

Dacă eşti prins şi ataşat de obiceiurile sau de oamenii la care ar trebui să renunţi, există o şansă destul de mare să-ţi pui piedici singur şi să nu mai poţi fi capabil să ajungi acolo unde-ţi doreşti. Unii oameni cred cu certitudine că dacă ţii cu dinţii de nişte idei înseamnă că eşti un om puternic. Însă s-ar putea să fie nevoie de mult mai multă determinare ca să-ţi dai seama când a sosit momentul să laşi deoparte acea gândire şi să mergi mai departe.

Acestea sunt 6 semne evidente că a sosit momentul să mergi mai departe şi să laşi deoparte ideile învechite:

1. Nu-ţi place din toată inima unde eşti acum

Să ştii că este mai bine să fii la începutul unui drum pe care îţi doreşti să mergi şi de care te simţi atras decât să fii la capătul unui drum pe care nu ţi-l doreşti şi de care poate chiar ţi-e silă. Aşa că nu-i lăsa pe acei oameni care au renunţat la obiectivele lor să te convingă să renunţi la al tău. Cel mai bun lucru pe care poţi să-l faci este să acţionezi în direcţia în care simţi că este cel mai bine pentru tine şi să-ţi asculţi intuiţia. Asumă-ţi riscuri şi evită să iei cea mai simplă şi sigură decizie din frica că s-ar putea să se întâmple nu ştiu ce lucru negativ.

De asemenea sunt momente în care s-ar putea să fie nevoie să o iei de la început şi să creezi ceva complet nou, în loc să tot încerci să repari o greşeală pe care ai făcut-o la un moment dat. Câteodată este nevoie să te distanţezi de problemă pentru a vedea imaginea mai clar, iar câteodată, ca să devii mai puternic, este nevoie să scapi de anumite obiceiuri învechite, legături cu anumiţi oameni şi circumstanţe în care îţi petreci timpul, totul pentru a găsi acel lucru care îţi mişcă inima cu adevărat, acel ceva pentru care te-ai trezi în fiecare dimineaţă entuziasmat, abia aşteptând să te apuci de acel lucru.

2. Ţi-ai fixat mintea pe ideea neproductivă că lucrurile “se obţin uşor

Din câte am observat, marile realizări nu sunt foarte uşor de obţinut, însă călătoria merită fiecare clipă de efort. Când pleci la drum cu ideea că totul va fi uşor, nu te mai pregăteşti pentru posibile scenarii negative şi dacă acestea apar, te trezeşti în câmp şi nici nu ştii cum ai ajuns acolo. Când dai piept unei provocări, vei observa că trebuie să-ţi asumi anumite riscuri, să faci anumite greşeli şi să-ţi culegi lecţiile din toate acestea.

La un moment dat, când te uiţi în spate vei observa că toate lucrurile importante pentru tine pe care le-ai obţinut, cel puţin iniţial, ţi-au oferit ceva bătaie de cap. De obicei cam aşa este şi marile provocări îi pregătesc pe oameni pentru rezultate extraordinare. Fiecare provocare apare dintr-un anumit motiv, fie pentru a avea acea experienţă sau pentru a învăţa o lecţie în urma acesteia. O călătorie frumoasă este presărată şi cu provocări care mai de care, ce nu se vor dovedi niciodată o pierdere de timp dacă înveţi şi te dezvolţi în acest proces.

O analogie foarte bună este cea a unei săgeţi care pentru a fi lansată cu putere înainte, mai întâi trebuie trasă înapoi. Ai putea să te gândeşti că acelaşi lucru se întâmplă şi în viaţă atunci când eşti tras înapoi de anumite dificultăţi, ceea ce înseamnă că urmează să fii propulsat înainte într-o direcţie pozitivă.

3. Cineva se aşteaptă mereu ca tu să faci o schimbare

Când eşti într-o relaţie cu cineva sau chiar şi în cadrul unei prietenii, este important să ai în vedere două aspecte: să apreciezi punctele comune pe care le ai cu celălalt şi să respecţi lucrurile care vă diferenţiază. Este un lucru bun să-ţi adaptezi comportamentul în funcţie de nevoile sau dorinţele celuilalt însă nu-i deloc o idee bună să-ţi schimbi complet modul de a fi faţă de acea persoană doar pentru că ea îşi doreşte acest lucru, sau pentru că i se pare că ştie ea ce este mai bine pentru tine.

Dacă observi că eşti în preajma unei persoane care se aşteaptă ca tu să fii într-un mod care nu te caracterizează, atunci a sosit momentul să faci câţiva paşi în spate. Eu cred că este mai înţelept să ieşi dintr-o relaţie din cauza faptului că ai rămas tu însuţi decât să menţii legătura şi să te prefaci că eşti altcineva. Este chiar mai uşor să te îngrijeşti de o mică perioadă de suferinţă şi să cunoşti pe altcineva decât să treci printr-o perioadă lungă de conflict între modul în care îţi doreşti să fii şi modul în care ţi se cere să fii.

4. Ţi-ai făcut un obicei în a-ţi găsi scuze şi a gândi negativ

Dacă nu-ţi place ceva anume, schimbă-l. Dacă totuşi nu poţi să-l schimbi, schimbă modul în care gândeşti faţă de acel lucru. Faptul că te-a rănit o anumită situaţie este ceva ce s-ar putea să-ţi fie greu să controlezi însă este o chestiune de alegere cât timp stai în acea stare negativă. Indiferent cât de rele sunt lucrurile acum, oricând poţi să cobori şi mai jos pentru că o gândire negativă va atrage după ea rezultate negative, iar o gândire pozitivă te va duce la rezultate pozitive. Rezultatele sunt mereu bune pentru acei oameni care caută ce e mai bun în rezultatele pe care le obţin.

Până la urmă ajungi să-ţi dai seama că fericirea nu reprezintă absenţa problemelor, ci capacitatea de a le face faţă cu bine atunci când dai de ele. Gândeşte-te câte lucruri frumoase ai putea să realizezi dacă nu ai fi prins cu mintea în tot felul de scuze sau gânduri negative. Este mai productiv să-ţi îndrepţi atenţia către ceea ce ai decât către ceea ce ai pierdut. Pentru că până la urmă nu contează ceea ce ţi-a luat lumea sau ceea ce ai pierdut de-a lungul timpului, ci modul în care te-ai descurcat cu ceea ce ţi-a rămas.

5. Ceea ce spune o persoană şi ceea ce face sunt două lucruri diferite

Ai mare grijă atunci când dai de o persoană care-ţi spune doar lucruri pe care vrei să le auzi. Este foarte uşor să crezi pe cineva atunci când îţi spune exact ceea ce vrei să auzi, însă este foarte important să fii atent şi la ceea ce face. Acţiunile pe care le ia şi ce se află în spatele acestora reprezintă de fapt imaginea reală.

Fiecare dintre noi merită să aibă alături pe cineva care le împărtăşeşte viziunea. Dacă o anumită persoană are un efect opus asupra ta şi observi că este mai mereu inconsistentă în lucrurile pe care le face, atunci cel mai probabil că ceea ce spune şi ceea ce face sunt două lucruri diferite. S-ar putea să fi sosit momentul să mergi mai departe. Mai bine să fii singur decât în preajma unei persoane neplăcute.

Am fost la un moment dat in preajma unei astfel de persoane. Nu m-aş fi aşteptat niciodată să facă asta, însă cu timpul am ajuns să-mi dau seama că-mi oglindea valorile şi convingerile iar acţiunile sale aveau cu totul şi cu totul alte motive în spate. A fost groaznic când am aflat asta. Însă după ce m-am dezmeticit, la fel ca alte persoane care mai urmaseră şi au urmat după aceea cam acelaşi proces prin care am trecut şi eu, mi-am dat seama că a sosit momentul să merg mai departe. Concluzia? Nu doar asculta ceea ce-ţi spun prietenii, observă cu atenţie pe termen lung dacă şi pun în aplicare ceea ce spun. Cu timpul, pas cu pas, oamenii în preajma cărora merită să-ţi petreci timpul vor ieşi la suprafaţă.

6. Te surprinzi cum tot continui să mergi cu mintea în altă parte şi să trăieşti în trecut

Faptul că ţii cu dinţii de un lucru care nu mai există te poate trage în jos destul de mult. Unii dintre noi au obiceiul să-şi petreacă o bună parte din timp amintindu-şi lucruri din trecut şi lăsându-le să ne influenţeze momentul prezent. Evită să-ţi mai iroseşti timpul trăind cu mintea într-un eveniment care s-a terminat. Lasă-l deoparte şi acceptă faptul că ceva trebuie să se termine pentru ca altceva nou să înceapă.

Chiar şi atunci când treci prin nişte perioade dificile, până la urmă vei trece peste părţile dureroase şi s-ar putea chiar să uiţi motivul pentru care ai plâns şi persoana care ţi-a cauzat acel neajuns. Poate că iniţial nu va fi foarte uşor de aplicat însă dacă vrei să fii fericit şi liber, va trebui să renunţi la ideea de control sau răzbunare şi să laşi lucrurile să decurgă natural, în timp ce îţi culegi lecţiile din experienţele prin care treci. În cele din urmă, nu primul capitol al călătoriei tale va conta cel mai mult, ci ultimul capitol pentru că acesta va scoate în evidenţă toate detaliile ce vor sublinia cât de bine ai reuşit să-ţi scrii povestea. Aşa că lasă trecutul să rămână în trecut, dă-ţi voie să fii liber şi deschide-ţi mintea către posibilităţile unui nou început.

Concluzii

Dacă observi că ai ceva la care vrei să renunţi dar nu ai reuşit deocamdată, vreau să-ţi spun că acest lucru este ok şi că nu eşti singura persoană care trece prin asta. Să accepţi ceea ce este, să laşi deoparte acel lucru şi să mergi mai departe sunt abilităţi ce se dezvoltă în timp, cu efort conştient şi cu multă perseverenţă. Aşa că provocarea mea pentru tine este să acorzi timp acestor lucruri să se dezvolte, amintindu-ţi mereu că vrei să faci acest lucru. Alege un lucru, doar un lucru în primă fază la care vrei să renunţi pentru că a sosit momentul să mergi mai departe. După ce ai ales acel lucru, gândeşte-te la primul pas pe care ai putea să-l faci în acest sens. Apoi la al doilea. Şi tot aşa…

Aminteşte-ţi să aplici toate aceste informaţii pentru că odată ce ai citit acest articol, aceste resurse îţi sunt alături oricând ai nevoie.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.