9 obiceiuri ale oamenilor care gândesc pozitiv şi se bucură de viaţă

.
. (pixabay.com)

Viaţa este plină de lucruri pozitive şi este doar o chestiune de alegere dacă vrei să le iei în seamă sau nu. Observă lumina caldă a soarelui care-ţi mângâie pielea dimineaţa, sunetul voios al copiilor în timp ce se joacă sau feţele zâmbitoare din jurul tău. Simte aroma ploii sau atingerea uşoară a vântului. Trăieşte viaţa din plin în timp ce observi frumuseţea acestor experienţe şi le laşi să te inspire să devii cea mai bună variantă a ta

Ce s-ar întâmpla dacă ai aborda fiecare zi având în mod intenţionat o atitudine pozitivă? Ce s-ar întâmpla dacă ai înfrunta provocările vieţii cu zâmbetul pe buze? Ce s-ar întâmpla dacă te-ai înconjura de oameni care aduc o influenţă pozitivă în viaţa ta? Cum ar fi dacă ţi-ai acorda timpul necesar astfel încât să apreciezi toate acestea?

O viaţă frumoasă este compusă din obiceiuri pozitive, care vă ajută să vă concentraţi pe lucrurile care contează cu adevărat. Acesta este secretul oamenilor care gândesc pozitiv şi se bucură de viaţă. Mai jos sunt câteva obiceiuri simple care vă vor ajuta să mergeţi pe această cale:

1. Învaţaţi-i pe cei din jur să zâmbească

Astăzi, oferă cuiva, poate chiar unei persoane necunoscute, unul din zâmbetele tale. Să ştii că s-ar putea să fii singura faţă pozitivă pe care o va vedea toată ziua. Câteodată este de ajuns doar un zâmbet autentic sau un compliment pentru a reîmprospăta complet ziua cuiva. La momentul potrivit, o vorbă bună de la un străin sau o încurajare neaşteptată de la un prieten, poate face toată diferenţa. Să fii bun este gratuit şi este un lucru nepreţuit.

2. Trăieşte în acord cu ceea ce este important pentru tine

Este printre cele mai bune variante lipsite de stres care există. Aşa că evită să-ţi doreşti să-i impresionezi pe cei din jur şi trăieşte în acord cu cine simţi tu că eşti. Asta pentru că cei care reuşesc să facă asta, îi impresionează cu adevărat pe cei din jur. Să trăieşti în acord cu tine însuţi înseamnă să iei decizia corectă chiar şi atunci când nu ai pe nimeni alături care să te susţină.

3. Setează-ţi mintea pe un drum al dezvoltării personale continue

Nu-i nevoie să fie o anumită zi specială pentru a-ţi da voie să fii cea mai bună variantă a ta. În fiecare zi poţi să înveţi ceva nou, să creşti şi să-ţi dezvolţi punctele forte, să laşi deoparte momente de regret din trecut şi să mergi mai departe. Să ştii că în fiecare zi ai oportunitatea să te schimbi şi să construieşti ceva nou pe baza lecţiilor pe care le înveţi. Niciodată nu-i prea târziu să schimbi acele lucruri care nu funcţionează în viaţa ta. Faptul că foloseşti ziua de astăzi într-un mod inteligent, te va ajuta să-ţi construieşti o nouă abordare pozitivă pentru ziua de mâine.

4. Trezeşte-te în fiecare dimineaţă având în minte gândul: este posibil ca astăzi să se întâmple ceva frumos

Zâmbetul îţi oferă instant o stare de bine. Caută mereu un motiv pentru care să zâmbeşti. Poate că un zâmbet nu te ajută neapărat să trăieşti mai mult, însă te va ajuta să trăieşti mai frumos. Pe termen lung, o atitudine pozitivă constantă se poate dovedi a fi un izvor al tinereţii. Dedică-te căutării momentelor frumoase din viaţa ta, pentru ca acestea adaugă acel ceva special unei zile încărcate.

5. Apreciază momentele frumoase

Poate că viaţa nu este perfectă însă este presărată cu momente frumoase. Evită să laşi lucrurile mărunte să te pună jos. Sunt sigur că ai destule motive să priveşti în interior şi să spui: “Îţi mulţumesc! Voi face tot posibilul să fiu cea mai bună variantă a mea.” Aşa că permite-ţi să iei o pauză pentru câteva momente şi să te minunezi atunci când îţi dai seama că eşti acum în viaţă, având capacitatea să redescoperi viaţa şi lucrurile frumoase ce o compun, aşa cum au existat din totdeauna.

6. Bucură-te de faptul că eşti aici şi acum

Modul în care gândeşti va determina modul în care te simţi în relaţia ta cu lumea din jur. Ca să transformi ziua de astăzi într-una reuşită, caută să gândeşti, să simţi, să te mişti, să vorbeşti şi să oferi celor din jur, ca şi cum ai fi cea mai norocoasă persoană din lume. Menţine-ţi mintea deschisă şi evită să te sfieşti să oferi experienţe frumoase celor din jur.

7. Învaţă din provocările vieţii

Faptul că încă nu ai explorat un anumit domeniu din viaţa ta, nu înseamnă că acel lucru este rău sau bun. Este doar teritoriu neexplorat şi atât. Da, îţi poate zgâlţâi puţin modul în care gândeai până acum şi poate ai fi tentat să dai înapoi, să spui că nu poţi sau chiar să renunţi complet, însă exact aceste momente sunt cele care-ţi comunică că a sosit o oportunitate prin care poţi să te dezvolţi foarte mult. Până la urmă, fiecare experienţă prin care treci este o ocazie de creştere. Aceasta este atitudinea corectă pe care poţi să o adopţi şi ar trebui ca cele mai multe experienţe să le priveşti din această perspectivă.

8. Fii propriul rezervor de energie

Alege să fii fericit fără un motiv anume. Dacă eşti fericit pentru că X ţi-a spus un anumit lucru, asta înseamnă că eşti într-un punct cam delicat. Daca X dispare, ce faci atunci? Aşa că zâmbeşte acum doar pentru că poţi să faci asta acum. Setează-ţi ca obiectiv principal să fii propriul tău rezervor de energie astfel încât, oricâte persoane ar vrea să te necăjească, nu-l vor putea seca.

9. Petrece-ţi timpul cu oameni care gândesc pozitiv şi se bucură de viaţă

Viaţa este mult prea frumoasă pentru a-ţi petrece timpul cu persoane care se poartă urât cu tine. Aşa că petreceţi timpul alături de oamenii potriviţi: oameni care te ajută să te ridici atunci când eşti jos, care nu ar profita de tine cu nimic, cărora chiar le pasă de tine şi care au dovedit asta de-a lungul timpului. Aceştia sunt oamenii care merită să-i păstrezi în viaţa ta. Ceilalţi sunt doar oameni care vin şi pleacă.

Concluzii

Cu care din punctele de mai sus simţi că rezonezi? Care ar fi alte puncte pe care le-ai adăuga pe această listă? Mulţumesc!

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.