Accident tragic la Dolj: O fată de 16 ani şi-a împuşcat mortal bunica cu o puşcă de vânătoare

.
. (Christopher Furlong / Getty Images)

Sâmbătă seară o tânăra de 16 ani din comuna Bucovăţ, judeţul Dolj, şi-a împuşcat mortal bunica cu o puşcă de vânătoare ce aparţinea prietenului ei transmite Mediafax.

Ioana Goangă, în vârstă de 64 de ani a fost împuşcată în cap, arma cu alice dovedindu-se letală. Tânăra a manevrat arma lăsată neasigurată de prietenul ei în aceeaşi cameră în care se afla bunica. În timpul incidentului, tânărul ieşise afară din casă să stea de vorbă cu tatăl fetei.

Conform autorităţilor, aceasta va fi anchetată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Tânărul, în vârstă de 22 de ani, va fi cercetat pentru nerespectarea legislaţiei din domeniul armelor şi muniţiilor.

În acest moment cercetările se desfăşoară sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, tânăra de 16 ani este cercetată, după ce a împuşcat-o cu arma de vânătoare a prietenului său pe bunica ei. Se face expertiza armei, fiind vorba despre o armă cu alice şi se aşteaptă şi rezultatul necropsiei.

Evenimentul a avut loc sâmbătă seară, în jurul orei 23.00, în comuna Sărbătoare din judeţul Dolj. Tânăra şi concubinul acesteia au mers în vizită la tatăl fetei, care locuia împreună cu bunica ei. Cei doi tineri au luat cu ei şi puşca de vânătoare deţinută legal. La un moment dat, prietenul fetei şi tatăl acesteia au ieşit în curtea locuinţei pentru a discuta, lăsând arma rezemată de unul dintre pereţii camerei în care se aflau fata şi bunica ei“, a precizat Claudiu Dinculescu, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, notează Adevărul.

Poliţia a constatat că tânărul deţinea arma în mod legal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne