Afaceri fabuloase cu terenuri date de guvern unor firme private şi apoi achiziţionate de Romsilva

Terenuri agricole de peste 23 hectare au fost transferate de Guvern din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului şi concesiunea firmei A&SInternational 2000 în administrarea Romsilva, cu scopul de a realiza perdele forestiere de protecţie a autostrăzii Bucureşti-Constanţa.
. (ALFREDO ESTRELLA / AFP / Getty Images)
Flori Mladin
27.03.2014

Terenuri agricole de peste 23 hectare au fost transferate de Guvern din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului şi concesiunea firmei A&SInternational 2000 în administrarea Romsilva, cu scopul de a realiza perdele forestiere de protecţie a autostrăzii Bucureşti-Constanţa, potrivit Mediafax.

Transferul terenurilor a fost decis prin hotărâre aprobată, miercuri, de Guvern din domeniul privat al statului în domeniul public al statului.

Aceleaşi firme sunt abonate de ceva timp la aceste afaceri cu terenuri luate de la stat şi apoi revândute statului.

Unele firme care intră în posesia acestor terenuri nu au ca obiect acest gen de afacere. Un exemplu este firma A&SInternational 2000 care chiar dacă este o firmă producătoare de medicamente, în ultima perioadă a luat de la stat 23 ha de teren.

Firma A&SInternational 2000, care a falimentat Institutul Pasteur cumpărând întregul pachet de acţiuni al institutului, este o firmă producătoare de medicamente care de câţiva ani a câştigat foarte multe contracte cu terenuri.

Articol în curs de actualizare

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor