Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în octombrie cu 0,7% faţă de aceeaşi lună din 2011

Epoch Times România
04.12.2012

Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în octombrie cu 0,7% faţă de aceeaşi lună din 2011, creştere datorată în special scăderii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 1,6%, a anunţat luni INS.

Vânzările cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scǎzut cu 0,3%, iar cel al produselor nealimentare a crescut cu 0,1%.

Datele sunt ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. În serie brută, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a înregistrat o creştere cu 2,1% faţă de octombrie 2011.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2012, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 2% datorită scăderii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-3,4%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule, în magazine specializate (-2,9%) şi a vânzărilor de produse nealimentare (-0,5%).

În serie brută, creşterea a fost de 1,7%.

În primele zece luni din acest an, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,9%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,1%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,9%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+2,5%).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor