Alina Gorghiu: Politizarea învăţământului, un virus de care trebuie să scăpăm

Şefa liberalilor susţine că sistemul de educaţie din România este lăsat de izbelişte.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Una din două universităţi din România se află la limita subfinanţării, la limita supravieţuirii, a atras atenţia vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, şefa PNL Alina Gorghiu.

"Ştiu că e mai simplu să vorbeşti despre Ponta şi să ne înjurăm unii pe alţii, dar cred că e mult mai important să vorbim lucruri serioase şi să încercăm să ridicăm credibilitatea învăţământului românesc, care a fost sabotat în ultimii ani de PSD. Politizarea învăţământului este în acelaşi timp un virus de care trebuie să scăpăm.

Sunt astăzi în măsură să fac un bilanţ care să arate că sistemul de educaţie din România este lăsat de izbelişte. Credibilitatea şi competitivitatea sunt cele două condiţii de bază pentru un învăţământ de succes. Ambele sunt deficitare. Oricât de bune ţi-ar fi intenţiile, nu poţi cu 0,36 la sută din PIB pentru mediul universitar să faci ceva în România. Una din două universităţi din România se află la limita subfinanţării, la limita supravieţuirii", a precizat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Şefa PNL a amintit faptul că liberalii şi-au asumat această temă, a educaţiei, ca o temă prioritară de guvernare "şi tocmai de aceea suntem cu ochii pe tot ce se întâmplă în politicile din educaţie, în şcolile şi universităţile din România."