Dragnea, supărat pe colegi: "Dacă azi era votul pentru pensiile parlamentarilor, mai erau absenţi?"

Liviu Dragnea şi-a criticat colegii de partid care au lipsit de la votarea unui proiect de lege îndelung aşteptat de fermieri. "Dacă azi era în plen votul pentru pensiile parlamentarilor mai erau absenţi?", s-a întrebat şeful PSD.
Liviu Dragnea, în gara Keleti din Budapesta
Liviu Dragnea, în gara Keleti din Budapesta (facebook.com)

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, şi-a dojenit, joi, colegii de partid pe motiv ca au lipsit de la votarea unui proiect de lege ce prevede alocarea a peste un miliard de euro pentru sistemul de irigaţii, astfel încât fermierii să nu mai sufere pierderi din cauza secetei în fiecare an, relatează B1 TV. Proiectul a fost însă respins din lipsă de cvorum.

Aflat în plină campanie de rebranduire a partidului, Dragnea, candidat unic la şefia PSD şi promotor al ideii de colaborare mai strânsă pe scena politică, şi-a acuzat colegii că au lipsit doar pentru că iniţiativa a venit din opoziţie, de la Raluca Turcan (PNL). Mai mult, el s-a întrebat retoric dacă aceştia ar mai fi lipsit dacă s-ar fi discutat despre mărirea propriilor pensii, arată sursa citată.

”A dat foarte prost (absenţa parlamentari PSD n.r.) E o lege de o importanţă extraordinară, o modalitate prin care agricultura şi economia să primească un sprijin serios. Se vorbeşte de ani de zile despre sistemul de irigaţii, în fiecare vară fermierii se plâng de secetă, politicienii se plâng şi ei... Noi am venit în parlament cu un program de investiţii bine structurat pe termen lung de 1 miliard de euro pentru modernizarea sistemului de irigaţii şi cu măsuri prin care să aducem apă gratuit pe canalele magistrale şi apoi fermierii să suporte doar costurile pentru infrastructura secundară de pe terenul lor. Asta ar face ca miile de fermieri să-şi poată folosi instalaţiile de irigaţii”, a detaliat Dragnea măsurile ce au fost înaintate astăzi spre a fi votate.

Acesta şi-a acuzat propriii colegi că au lipsit şi nu şi-au dat votul doar pentru că iniţiativa aparţine Ralucăi Turcan de la PNL.

”Azi am constatat nişte motive politicianiste pentru a se abţine de la acest vot, deşi era o ocazie pentru toată lumea. Eu am explicat cu doar câteva minute înainte de ce toată coaliţia susţine iniţiativa doamnei Turcan, care mi-a explicat-o acum trei săptămâni cu mine în Parlament şi am susţinut-o toţi pentru că e o măsură foarte bună şi de fiecare dată când cineva din opoziţie vine cu o iniţiativă bună eu voi spune la microfon cine a avut-o. Aşa cred că trebuie să funcţionăm. Acum să vedem pe procedură dacă poate fi adoptată altă ordonanţă de urgenţă sau rămâne aceasta în vigoare”, a mai susţinut liderul PSD.

Liviu Dragnea s-a declarat supărat pentru fermierii care au rămas fără proiectul pe care-l aşteptau şi a vorbit despre o nouă ordine în coaliţie.

"Se impune o nouă rânduială în coaliţie. Dacă azi era în plen votul pentru pensiile parlamentarilor mai erau absenţi? Sunt foarte supărat sunt mii de fermieri care aşteptau proiectul ăsta, o întreagă agricultură aştepta şi economia şi noi ne-am jucat”, a comentat acesta.

Reamintim că Liviu Dragnea, candidat unic la şefia PSD promovează ideea colaborării cu opoziţia, practic, ideea unui fel de USL neoficializat.