Gheorghe Ialomiţianu: "Victor Ponta guvernează în dispreţul total al legii"

Fostul ministru de Finanţe îl acuză pe Victor Ponta că, pentru îndestularea clientelei politice şi asigurarea resurselor pentru alegerile din 2016, încalcă inclusiv legile promovate de guvernul său.
Gheorghe Ialomiţianu
Gheorghe Ialomiţianu (Epoch Times România)

"Victor Ponta ignoră şi încalcă ruşinos legea, iar prin propagandă minicinoasă ascunde situaţia reală a economiei pentru a rămâne la guvernare", acuză fostul ministru de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, reproşându-i premierului că nu respectă nici măcar legile promovate de guvernul său şi votate de PSD.

"Nu ne miră faptul că Victor Ponta guvernează în dispreţul total al legii, însă ne-am fi aşteptat de la el ca să respecte măcar legile promovate de Guvernul Ponta şi votate de majoritatea parlamentară a PSD, care-l susţine necondiţionat la guvernare", scrie Ialomiţianu, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Potrivit deputatului, în anul 2013, la propunerea făcută de Guvernul Ponta în baza angajamentelor luate în faţa finanţatorilor internaţionali şi a electoratului, legea nr. 500/2002 privind finanţele publice a fost modificată şi completată prin Legea nr. 270/2013, conţinând unele prevederi în sensul creşterii transparenţei decizionale privind procesul bugetar. Însă, nu doar că Victor Ponta nu a mişcat un deget în direcţia transparentizării sistemului, ci execuţia bugetară şi deciziile cu implicaţii asupra bugetului de stat, în special alocarea de fonduri prin intermediul hotărârilor de guvern, a devenit un mare secret de stat, susţine Ialomiţianu.

"De aproximativ trei ani, Victor Ponta ţine la sertar proiectul de hotărâre întocmit de Ministerul Finanţelor, întocmit în baza Legii nr. 270/2013 care se referă la creşterea transparenţei şi a eficienţei utilizării banului public", în pofida faptului că, de la an la an, Curtea de Conturi a României atrage atenţia asupra lipsei de transparenţă în creştere, în special a resurselor financiare alocate din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia guvernului, arată liberalul.

În viziunea fostului ministru, singura preocupare a lui Victor Ponta, în momentul de faţă, este asigurarea resurselor financiare pentru alegerile din 2016, motiv pentru care refuză să crească transparenţa în utilizarea banilor din buget.

"Numai aşa îşi poate recompensa clientela de partid şi se mai poate menţine la guvernare, deşi toată lumea a înţeles că adevăratul prim-ministru al României este Liviu Dragnea. Singura obligaţie a lui Victor Ponta este de a asigura resurse financiare pentru îndestularea clientelei politice a PSD. Aşa se explică creşterea datoriei publice cu peste 19 miliarde euro de la preluarea guvernării de către Victor Ponta, la care se adaugă cele 5 miliarde de euro lăsate de Guvernul Boc în visterie, pe care Victor Ponta nu le poate justifica românilor. Singura preocupare a lui Victor Ponta, în momentul de faţă, este asigurarea resurselor financiare pentru alegerile din 2016, prin împrumuturi de la BERD şi tăierea masivă a cheltuielilor pentru investiţii publice.", mai precizează deputatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne