Lăzăroiu, despre votul prin corespondenţă şi calculele greşite ale liberalilor

În chestiunea votului prin corespondenţă, liberalii au vrut să menajeze şi UDMR, au vrut să-şi aleagă şi partenerul de guvernare după 2016 dar, în final, tot ei vor ieşi în pagubă, susţine Lăzăroiu.
Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Decizia celor de la PNL de a declanşa un protest parlamentar menit să urgenteze adoptarea legii votului prin corespondenţă vine mult prea târziu, a afirmat fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, care este de părere că liberalii şi-au făcut din nou "nişte calcule greşite."

"Cu votul prin corespondenţă, PNL a comis o altă serie de erori. Practic, mai avem o lună şi, dacă nu se adoptă legea, în 2016 diaspora va fi iar invitată la cozi la ambasade. Dar ce a păzit PNL de un an de zile? Păi n-a păzit nimic. Şi-a făcut iarăşi nişte calcule greşite. Deşi ştiau că mai multe voturi din diaspora le creşte cota electorală, au zis că mai bine fără, din moment ce asta va avantaja şi PMP şi M10. Or, ei vor neapărat guvernare cu docilul UNPR, nu cu Băsescu şi Macovei.

Decât să facă miting pentru o moţiune fără şanse, mai bine scoteau oamenii pentru votul prin corespondenţă. Degeaba fac acum grevă japoneză în Parlament şi arată că le pasă de votul prin corespondenţă. Mai e o lună şi pe urmă vor da din umeri că n-a ieşit. Vor arunca vina pe PSD, dar PSD nu pierde nimic", a precizat Lăzăroiu.

Fostul consilier consideră că degeaba au depus liberalii moţiune de cenzură în iunie pe votul prin corespondenţă, dacă ea n-a fost urmată de presiuni asupra actualei majorităţi sau negocieri pentru o majoritate punctuală.

"Au vrut să menajeze şi UDMR, au vrut să-şi aleagă şi partenerul de guvernare după 2016 şi, în final, tot ei vor ieşi în pagubă", a concluzionat Lăzăroiu.