Ponta: Dacă nu ajutăm acum R. Moldova, forţele pro-ruse ar putea pune din nou stăpânire pe ţară

România va ajuta financiar Republica Moldova într-un moment foarte dificil pentru ţara vecină.
Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Guvernul va aproba memorandumul prin care se va acorda un ajutor rambursabil de 150 de milioane de euro Republicii Moldova, bani fără de care ţara ar putea ajunge din nou pe mâinile forţelor politice pro-ruse, a declarat miercuri, la începtul şedinţei de guvern, premierul Victor Ponta.

"Avem memorandumul privind aprobarea acordului de ajutor rambursabil de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Este un moment dificil şi, dacă nu îi ajutăm noi, nu are cine să-i ajute în acest moment. Dacă nu îi ajutăm, ţara poate să ajungă în situaţia în care forţele politice pro-ruse pun din nou stăpânire ca acum 70 de ani pe Moldova. Şi cred că este datoria noastră fundamentală", a precizat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Primul ministru susţine că a prezentat acordul financiar atât coaliţiei de guvernare, cât şi preşedintelui Klaus Iohannis. "Sper să existe în România, la Bucureşti, un consens (...) pentru acest sprijin puternic de care este nevoie acum", a adăugat Victor Ponta.

Guvernul pro-european de la Chişinău are nevoie de bani să plătească salarii şi pensii şi cum nu a reuşit încă să contracteze un nou împrumut de la FMI, banii veniţi de la Bucureşti vor fi cu siguranţă de mare ajutor.