Alina Gorghiu: "Voi cere ANI verificarea tuturor incidentelor de integritate"

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, declara că nu are motive să se teamă de vreun dosar la Parchetul General şi că va cere ANI să verifice temeinicia acuzaţiilor premierului Ponta la adresa sa.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Florin Chirila/Epoch Times)

Acuzată de Ponta că ar avea mai multe contracte cu statul decât Dan Şova, actualmente trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari şi că va avea probleme cu justiţia, Gorghiu a declarat, luni, la B1 TV, că premierul "are o maladie": îi pronunţă numele măcar o dată pe zi şi că niciunul dintre liderii opoziţiei nu a scăpat neatacat de şeful Guvernului.

Întrebată dacă, în contextul insinuărilor lansate de Ponta, îi este frică de un dosar la Parchetul General (instituţie în subordinea lui Tiberiu Niţu, fost coleg cu Victor Ponta n.r.), Gorghiu a răspuns:

"Eu nu cred că Parchetul General este un instrument al lui Victor Ponta. Nu cred că DNA sau ANI, cândva folosită în interes politic, vorbesc de episodul politic, sunt ale cuiva."

"Nu îmi este frică, nu este prima oară când sunt ameninţată şi nu sunt primul PNL-ist ameninţat de Victor Ponta", a adăugat Gorghiu.

Liderul PNL a mai declarat că va cere public ca ANI să facă o verificare tuturor incidentelor de integritate din activitatea sa publică, "de când există ea ca om în politică."

"Nu am niciun fel de rezervă să fac acest lucru. Dacă va fi nevoie voi depune inclusiv o hârtie la ANI, dacă în urma demersurilor lui Ponta, aceasta nu s-a sesizat. Mi se pare anormal să profiţi de imunitatea pe care ţi-o dă calitatea de parlamentar pentru declaraţii aşa-zis politice şi să arunci cu noroi în adversarii politici", a adăugat copreşedinta PNL.

Reamintim că, în urmă cu o săptămână, premierul Ponta, declara că Alina Gorghiu a avut mai multe contracte cu statul decât "partenerul" său de dosar, Dan Şova.

"Gorghiu a avut contracte şi cu alte instituţii: cu AVAS, cu BTT. Au venit oamenii şi mi-au spus. La un moment dat o asemuiam cu Udrea. Acum o asemuiesc cu Mona Muscă. Ştiţi că ea se luptă cu securiştii şi s-a dovedit... Gorghiu luptă cu contractele pentru că ea avea mai multe. La toate selecţiile veneau Şova şi Gorghiu şi mai mereu câştiga Gorghiu.", a declarat premierul Ponta, "supravieţuitor" al moţiunii de cenzură prin care PNL-ul cerea demiterea acestuia pe motiv că a fost trimis în judecată, în dosarul Turceni-Rovinari.

Premierul a mai precizat că, potrivt unor rapoarte de control făcute la AVAS, la BTT la dispoziţia lui Emil Boc, fost premier în perioada Băsescu, rapoarte trimise şi al alte instituii, "11 contracte de asistenţă juridică au fost semnate cu Gorghiu."

"Or mai fi şi altele. O să vă pun documentele la dispoziţie." a adăugat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne