Ambasadorul SUA îl vizitează pe Dragnea la Parlament. Lungă discuţie cu uşile închise

În timp ce presa vuieşte că Justiţia este sub asalt, astăzi, la Parlament, Liviu Dragnea primea vizita ambasadorului SUA - un susţinător declarat al luptei anticorupţie şi al lui Kovesi, despre a cărei demitere vorbea recent Tudorel Toader.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a avut marţi o întrevedere de circa 45 de minute cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Camera Deputaţilor. Întâlnirea nu a fost anunţată oficial nici de Dragnea şi nici de Ambasada SUA, ambasadorul fiind surprins de reporterul Hotnews.ro în Parlament în momentul în care a ieşit din biroul lui Dragnea.

Klemm a fost văzut intrând în biroul lui Dragnea în jurul orei 17.00, pe o intrare mai puţin expusă a încăperii şi ieşind în jurul orei 17.45. Klemm nu a făcut nici o declaraţie la finalul întâlnirii.

Potrivit unor surse politice, întâlnirea, care are loc pe fundalul unui val de noi iniţiative parlamentare, vizând graţierea corupţiei şi justiţia, ar fi fost solicitată de Hans Klemm.

Cei doi au mai avut o întâlnire pe 1 februarie, imediat după adoptarea controversatei OUG 13 şi declanşarea protestelor de stradă.
Astăzi, în Parlament - mai exact în comisia juridică din Senat - urma să se discute un proiect de lege iniţiat de liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care vizează modificarea Statutului judecătorilor şi procurorilor, astfel încât preşedintele ţării şi ministrul Justiţiei să fie scoşi din mecanismul de numire a şefilor din Justiţie. Discuţiile au fost amânate cu două săptămâni.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne