Ambasadorul Turciei în vizită la Comrat

(photos.com)

Mehmet Selim Kartal, ambasadorul Turciei în Moldova, a întreprins joi, 13 martie, o vizită de lucru în UTA Găgăuz-Yeri. Diplomatul s-a întâlnit cu conducerea autonomiei şi a vizitat mai multe instituţii sociale din regiune.

După cum precizează Serviciul de presă al administraţiei de la Comrat, Ambasadorul Turciei a avut o întâlnire cu autorităţile autonomiei, cu participarea başcanului Mihail Formuzal şi a preşedintelui Adunării Populare, Dmitri Constantinov.

Formuzal a mulţumit Ambasadei Turciei pentru susţinere, menţionând că „locuitorii din UTA Găgăuz-Yeri apreciază relaţiile strânse de prietenie şi ajutorul permanent din partea Guvernului Turciei la realizarea pe teritoriul autonomiei a proiectelor de importanţă socială”.

Agenda vizitei lui Mehmet Selim Kartal în UTA Găgăuz-Yeri a inclus întrevederi cu iniţiatorii reactivării Universităţii populare găgăuze, precum şi cu conducerea Centrului de cercetări ştiinţifice „Maria Marunevici”.

Totodată, şeful misiunii diplomatice turceşti a vizitat secţia de boli infecţioase a Spitalului raional Comrat, care va fi reparată din banii Agenţiei de Cooperare şi Dezvoltare Internaţională din Turcia (TIKA). În aceeaşi zi, ambasadorul s-a deplasat la Şcoala profesională nr. 14 din Ceadîr-Lunga, unde se preconizează amplasarea liceului polivalent cu predare în limba turcă, informează Moldpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe