Anchetă în sistemul sanitar din Neamţ: o fată de 13 ani a murit după ce a trecut prin trei spitale

.
. (Epoch Times România)

Direcţia de Sănătate Publică din judeţul Neamţ a deschis o anchetă după ce o fată de 13 ani a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi la o zi după ce fusese adusă în comă de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, având diagnosticul de meningită.

Fetei de 13 ani, cu domiciliul în comuna Vânători din judeţul Neamţ, i s-a făcut rău duminica trecută, după ce ziua anterioară fusese la iarbă verde. Fetiţa a făcut febră foarte mare şi avea dureri mari de cap, astfel încât a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

Medicii i-au pus diagnosticul de meningită, iar după ce starea sa de sănătate s-a agravat, i-au făcut o tomografie, la care s-a descoperit că are un hematom cranian, fiind suspectată de o tumoră. Fata a fost transferată în comă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde diagnosticul a fost infirmat, iar apoi fost transferată la Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Decesul s-a produs în urma unui stop cardiorespirator, miercuri dimineaţă.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au declarat, în urma rezultatelor analizelor efectuate în laborator, că fata suferea de meningo-encefalită.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a început o anchetă în acest caz pentru a stabili de unde a contractat fata boala.

Medicii de la Iaşi au afirmat că în lipsa autopsiei este greu de precizat care au fost cauzele declanşării bolii şi evoluţiei sale rapide. "Nu orice răceală se transformă în meningită şi nu orice meningită evoluează atât de brusc şi grav, cu rezultat final decesul. În momentul efectuării testelor, în timp ce fetiţa era în spital, nu a fost depistat niciun meningococ sau pneumococ care ar fi trebuit să se regăsească în caz de meningită. Este primul caz de acest gen din 2014 şi rămâne un mister ce a declanşat boala şi ce a făcut-o atât de agresivă“, a declarat medicul Roxana Pipirigeanu, şeful Serviciului Epidemiologic din cadrul DSP Neamţ, citată de Gândul.

Reprezentanţii DSP au precizat că la şcoala din Vânători, unde învăţa fetiţa, s-a efectuat o dezinfecţie completă şi copiii au fost testaţi la începutul săptămânii trecute, însă nu s-a descoperit un alt caz similar.

Cadrele didactice de la şcoala din Vânători au declarat presei locale că fata a venit la şcoală răcită mai multe zile în săptămâna anterioară decesului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne