Andreea Paul: Firea a lovit nesportiv în candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii

După 6 ani şi 3 weekenduri, noua primăriţă a Capitalei, Gabriela Firea, a refuzat să mai permită închiderea bulevardului Kiseleff în weekend pentru activităţi sportive, decizie care, în opinia Andreei Paul, afectează candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.
Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Cred că e timpul să îşi primească o porţie zdravănă de argumente primăriţa Capitalei, Gabriela Vrânceanu-Firea, pentru eroarea de a boicota iubitorii de sport de pe Bulevardul Kiseleff, a declarat, pe blogul personal, deputatul PNL Andreea Paul.

"Andrei Tiut a punctat deja detaliul că problema traficului blocat e doar pentru partidele care au sediul pe bulevardul respectiv, adică pentru PSD. Problema şi mai gravă este că de dragul PSD şi din lipsa de drag pentru sport, primarul Firea boicotează prin deciziile sale candidatura Bucureştiului ca şi capitală culturală în anul 2021", a precizat liberala.

Andreea Paul a prezentat o serie de argumente "pragmatice care confirmă eroarea primarului PSD şi contrazice insistenţa sa antisportivă":

1. În perioada desfăşurării evenimentului Via Sport din weekend, traficul din întregul Bucureşti este la cel mai redus nivel din săptămână şi din an. Concret, în perioada weekend-urilor, vârfurile de trafic pe şoseaua Kiseleff sunt astfel:

– în zilele de vineri, în intervalul orar: 17:20- 18:30;

– duminica, în intervalul 19:30 – 20:30.

Or, bd. Kiseleff a fost pus la dispoziţia iubitorilor de sport şi de relaxare activă din Bucureşti în perioada concediilor de vară, de vineri seara, ora 22, până duminică la prânz, ora 14. Evenimentul Via Sport este în al şaptelea an de funcţionare şi aduce tenisul de masă, voleiul, escalada, baschetul, tenisul cu piciorul, mini fotbalul sau bătaia cu apă şi multe altele în inima bucureştenilor:

2. În weekend, traficul este la o treime din media zilelor lucrătoare. Valorile de trafic în zilele lucrătoare se ridică la aproximativ 15 mii de maşini/zi, iar în zilele de weekend, din perioada verii aproximativ 5500 de maşini/zi. Valorile de trafic reprezintă estimări în urma discuţiilor avute cu Poliţia Rutieră şi Transportatori. Primăria nu are studii exacte, consistente de acest gen.

3. Impactul deciziei doamnei primar Firea va fi major asupra candidaturii Bucureştiului la capitala culturală europeană în anul 2021. Să nu uităm că unul dintre cele 11 proiecte finaliste în acceleratorul de idei dedicat acestei candidaturi se numeşte "DIN STRADĂ LUCRURILE SE VĂD ALTFEL" care este propus cu dedicaţie pentru adolescenţii care îşi petrec timpul liber în faţa blocului, fără a fi implicaţi în activităţi motivante şi creative.

Potrivit Andreei Paul, numărul de participanţi la evenimentele Via Sport este unul controversat: organizatorii evenimentului susţin că participau aproximativ 5000 de persoane în fiecare weekend, iar municipalitatea susţine că participau doar câteva zeci de persoane.

"Adevărul este că în funcţie de eveniment, o medie a participanţilor în fiecare weekend era de aproximativ 1000 – 1500 de persoane. Dar scopul municipalităţii ar fi trebuit să fie stimularea evenimentului şi al participării sportive, dezvoltarea brandului sportiv de masă al Bucureştiului şi împletirea lor creativă cu activităţi, nicidecum anularea evenimentului Via Sport", a mai precizat deputata PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne