„Bucureştiul nu stă pe tuşă!” Flash-mob de protest în faţa Primăriei

Bucureştenii indignaţi de decizia primarului Gabriela Firea de a interzice evenimentele sportive din weekend de pe bulevardul Kiseleff anunţă că se vor strânge în faţa primăriei Capitalei pentru o acţiune de protest.
Jocuri sportive pe Kiseleff, în cadrul programului Via Sport
Jocuri sportive pe Kiseleff, în cadrul programului Via Sport (puterea.ro)

„Joi, de la ora 11.00, în faţa Primăriei Generale, ne adunăm la un flash-mob sportiv ca răspuns la decizia doamnei primar Firea de a izola evenimentele publice dedicate oamenilor în favoarea fluidizării traficului auto. Mai mult, având în vedere Legea adunărilor publice, precum şi ideea de oraş ca bun comun al cetăţenilor, opţiunea de a desfăşura un eveniment într-un loc sau altul este a organizatorului, negocierea locului de desfăşurare făcându-se strict în limitele legii şi cu argumente ce ţin de securitatea cetăţenilor, nicidecum de fluidizarea traficului”, e scris pe pagina de Facebook a evenimentului - „Bucureştiul nu stă pe tuşă!”.

Iniţiatorii flash-mobului vor juca badminton, vor desena cu creta, vor sări coarda, vor juca şotron, adică vor face orice ar face „dacă maşinile nu ar fi ocupat, trotuar cu trotuar, stradă cu stradă, tot oraşul. Ne îngrămădim zece minute pe trotuarul din faţa primăriei, printre maşinile funcţionarilor parcate pe trotuar, după care plecăm la treburile noastre”.

Ei explică că fac acest lucru în semn de protest pentru închiderea Via Sport, evenimentul care, de 6 ani, aduna weekend de weekend oameni pe Şoseaua Kiseleff pentru evenimente sportive şi consideră că ideea de relocare a evenimentului în parc contravine chiar ideei evenimentului Via Sport, cu motto-ul: STOP TRAFIC! START JOC!

Bucureşti este al cincilea cel mai congestionat oraş din lume, cu o poluare fruntaşă la nivel European, Comisia Europeană începând proceduri de infringement din cauza poluării aerului, mai scriu iniţiatorii, de aceea, „similar altor capitale europene, e nevoie tocmai de astfel de evenimente care să încurajeze redarea a cât mai multe străzi către oameni, încurajându-i să facă mişcare în defavoarea deplasărilor motorizate”, susţin aceştia.

Potrivit mai multor surse, Firea a luat această hotărâre pentru că liderii PSD nu mai puteau ajunge cu maşina la sediul central al partidului, aflat tot pe Kiseleff.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne