Angajaţii CNA cer demisia Laurei Georgescu. Preşedinta se ţine tare

Consiliul Naţional al Audiovizualului ( CNA ), sigla
Consiliul Naţional al Audiovizualului ( CNA ), sigla (Epoch Times România)
Flori Mladin
08.07.2014
Angajaţii Consiliului Naţional al Audiovizualului au ajuns la capătul răbdării şi cer demisia preşedintei Laura Georgescu, acuzând-o de jigniri şi abuzuri. Preşedinta CNA refuză să demisioneze.

„Am trăit o atmosferă ca în 1984. Mi-a cerut să monitorizez excesiv posturi de televiziune. Când erau critici la adresa ei se scoteau pasaje întregi din B1 TV, DD TV şi Naşul TV”, a spus o angajată a CNA.

„Am fost făcută în toate felurile. Nu pot să reproduc. O să fac plângere şi la DNA şi la integritate. În momentul ăsta, ANI o protejează. Nu mai e ce era pe vremuri”, a spus şi un consilier IT din cadrul Consiliului.

În presă au apărut mai multe serii de înregistrări din care rezultă că Laura Georgescu îşi jigneşte colegii de la CNA şi lansează insulte la adresa jurnaliştilor.

Angajaţii ameninţă că vor face plângeri la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Totodată, mai multe organizaţii cer demisia cât mai urgentă a Laurei Georgescu din calitatea de preşedinte al CNA şi solicită Executivului să se delimiteze de practicile acesteia care compromit consiliul. Grupul pentru Dialog Social, Freedom House România, Expert Forum şi Revista 22 acuză că CNA este profund afectată din punct de vedere al credibilităţii de comportamentul necorespunzător al Laurei Georgescu.

„Consiliul Naţional al Audiovizualului, instituţie publică organizată pe fundamente legislative riguroase de independenţă faţă de influenţele politice şi de promovare a interesului public, este profund afectată din punct de vedere al credibilităţii de comportamentul neadecvat al preşedintelui Laura Georgescu. Dezvăluirile din ultima perioadă arată un înalt funcţionar public cu un limbaj nedemn de rangul de ministru, care recurge la şantaj, care afirmă că asigură protecţie unui post de televiziune şi companiilor de cablu, ameninţă angajaţii şi susţine că este încurajată de la cel mai înalt nivel administrativ”, conform comunicatului semnat de Grupul pentru Dialog Social, Freedom House România, Expert Forum şi Revista 22.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor