Antonescu ameninţă: “Să nu uite nici PSD-ul că vor avea de a face cu mine”

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Liderul PNL Crin Antonescu, aflat într-o emisiune la Antena 3, a ţinut să transmită un mesaj liderilor PSD care l-au atacat în ultimele zile. Astfel, Antonescu le-a spus acestora că liberalilor nu le “tremură chiloţeii”, iar dacă decid să nu-l susţină la prezidenţiale atunci USL se va rupe, însă PSD “va avea şi el de a face cu mine”.

“A nu se înţelege declaraţia „Trei ani de zile nu l-am atacat pe Crin Antonescu niciodată”, ca şi cum domnul Ponta ar fi dus o viaţă grea cu mine în ăştia trei ani de zile şi a tăcut, a tăcut, a tăcut. Nu, a dus o viaţă bună, a avut un partener ireproşabil din punct de vedere politic, cum nu a mai întâlnit şi nu o să mai întâlnească şi, din punctul ăsta de vedere nu ne-am atacat (…) Trebuie să înţeleagă următorul lucru: duce viaţa bună şi trebuie să înţeleagă tot PSD-ul, că primul ministrul şi PSD-ul duc o viaţă bună cu aliatul lor, PNL şi aliatul lor Crin Antonescu, nu pentru că ne-ar tremura chiloţeii că n-o să ne mai susţină la prezidenţiale, ci pentru că acest Guvern trebuie să reuşească şi pentru că acest Guvern trebuie să-şi respecte cuvântul faţă de români, dacă pot înţelege asta va fi bine, dacă nu, nu mă vor susţine la prezidenţiale şi cu asta multă sănătate şi mulţumim pentru colaborare”, a declarat Crin Antonescu, într-o emisiune la Antena 3.

La întrebarea ce s-ar întâmpla dacă PSD nu l-ar mai susţine în turul doi al alegerilor prezidenţiale, Crin Antonescu a reiterat: “Să nu uite nici PSD-ul că vor avea de a face cu mine”.

“Mi-ar fi mai greu. Se poate că, aşa cum fost prezentate de o parte din presă, o parte foarte agitată în aceste zile, de televiziunea de casă a domnului Ponta şi a conducerii PSD, vezi România TV, oamenii care din PSD, cei care alături de noi au făcut acest contract şi l-am făcut împreună în faţa oamenilor, i-a făcut să se simtă agresaţi”, a afirmat Antonescu.

Crin Antonescu ar candida la prezidenţiale chiar dacă PSD ar alege să susţine un alt candidat. “Da, categoric, da. Preşedinte nu mă pune PSD-ul, mandatul de preşedinte se câştigă din partea românilor”, a spus liderul PNL răspunzând la întrebarea dacă ar mai candida la prezidenţiale fără sprijinul USL.

Crin Antonescu, candidatul oficial la prezidenţiale al USL la acest moment, i-a reamintit lui Victor Ponta că, în ultimii trei ani, a fost cel mai mare susţinător al său, chiar mai mare decât unii dintre membrii PSD.

Vreme de trei ani de zile, mi-e greu să cred că a existat un psd-ist care sa îl susţină mai vocal, mai total, mai hotărât, mai fără rezerve şi fără ascunzişuri pe Victor Ponta decât am făcut-o eu

“Vreme de trei ani de zile, mi-e greu să cred că a existat un psd-ist care să îl susţină mai vocal, mai total, mai hotărât, mai fără rezerve şi fără ascunzişuri pe Victor Ponta decât am făcut-o eu. Domnul Victor Ponta a trecut prin momente delicate politice. După ce a devenit preşedinte al PSD, vă aduceţi aminte, că a existat aşa un comitet de înţelepţi, de personaje mai grele, mai aşa, care tot arătau că de fapt conduce el partidul, dar are comitetul şi nimeni nu l-a susţinut mai mult decât mine, pentru ca poziţia lui Victor Ponta să se consolideze. Doi – atunci când a existat un conflict cu domnul Mircea Geonă, cu o problemă internă, cu o criză acolo în partid, am fost alături de aliatul nostru pentru stabilitatea acestei coaliţii. Trei – în campania electorală din 2012 noi am transmis, toţi liberalii, toţi, noi am transmis, în frunte cu mine, cum era firesc, cu toată energia noastră “Ponta premier, nu ai loc Traian Băsescu de niciun fel de manevră. Ponta, premier!” şi când domnul Băsescu şi-a folosit şi a încercat cu ultimele resurse şi a sfidat rezultatul alegerilor, să ştiţi că nu cu noi cu liberalii a încercat şi tot de la PSD. Victor Ponta a beneficiat şi datorită poziţiei mele şi a PNL, a beneficiat şi beneficiază de cea mai mare putere pe care un prim-ministru al unui Guvern de coaliţie a avut-o în România vreodată. Toate lucrurile acestea sunt bine cunoscute”, a precizat Crin Antonescu.

Crin Antonescu a transmis un mesaj şi către liderii PSD, pe care i-a îndemnat să-şi "schimbe lecturile, să mai lase sfaturile de taină şi cu alţi filosofi şi să vadă realitatea":

“Dacă aceşti domni şi alţii continuă să creadă că eu sau PNL facem orice aşa, orice ne cere cineva din PSD de teamă ca nu cumva nu mă mai susţin la prezidenţiale, înseamnă că citesc prea mult Evenimentul Zilei şi, mai grav, că-l cred. Îi sfătuiesc să schimbe lecturile, să mai lase sfaturile de taină şi cu alţi filosofi şi să vadă realitatea. Niciodată, nici eu, nici colegii mei nu vom face ceva împotriva a ceea ce ne-am înţeles împreună, împotriva a ceea ce ne-am înţeles cu oamenii, împotriva a ceea ce credem pentru ca să fim puşi, aşa, preşedinţi de către PSD. Preşedinţia României se câştigă din mâna alegătorilor români. Da, doresc să ducem USL-ul mai departe, doresc să ne ţinem, până acum ne-am ţinut la punct angajamentele, doresc ca PSD să îşi respecte angajamentul politic şi să fie alături de mine, în candidatura la preşedinţie, dar nu cu orice preţ”, a conchis Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne