Antonescu: PSD încearcă să refacă Partidul-Stat

Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu
Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu (Ioana Florea/Epoch Times)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a reproşat marţi lui Victor Ponta, în plenul Parlamentului, că încearcă să refacă Partidul-Stat de pe vremea comunismului, considerând Parlamentul „o secţie a partidului”, care pune în practică deciziile acestuia.

"Tendinţele acestui partid de a vedea România de după Traian Băsescu nu spre 2015 şi 2020, ci înspre 2004 şi 2000 sunt îngrijorătoare. Noi nu le putem cauţiona, noi nu putem fi complici la ele şi noi nu putem să facem opoziţie acestor lucruri. Nu vreau să exagerez, pentru că nu e bine, nu vreau să dramatizez pentru că nu e corect, nu suntem acolo, dar semnele în doi ani se văd, semnele s-au adunat şi datoria noastră a fost întotdeauna şi ne-am respectat-o întotdeauna de a ne opune tendinţelor de refacere a unui partid stat", a declarat Antonescu.

Liderul liberalilor Crin Antonescu, i-a transmis premierului să aprecieze rolul Parlamentului nu doar într-o manieră declarativă şi să nu-l mai considere "o secţie a partidului" care ia decizii puse în practică de diverşii "slujbaşi" cum ar fi şefii Camerelor sau liderii grupurilor parlamentare.

"Aş vrea, domnule prim-ministru, să vă aduceţi aminte că Parlamentul este organul suprem al poporului român şi în calitate de prim-ministru, când daţi ordonanţe pe care nici nu le mai puteţi număra în fiecare şedinţă de Guvern, când vă scandalizaţi pentru faptul că un amendament la un proiect iniţiat de Guvern a trecut în Parlament sau când, dincolo de vorbele frumoase, continuaţi să consideraţi, în bună tradiţie şi a dumneavoastră şi a altora, că Parlamentul este doar o secţie a partidului majoritar, că deciziile se iau undeva la partid, după care sunt puse în practică de diverşi slujbaşi de partid, cum ar fi preşedinţii Camerelor sau şefii grupurilor parlamentare", a adăugat Crin Antonescu.

Totodată, liderul PNL a acuzat faptul că "frumosul secret" al noii majorităţi parlamentare este promovarea legii amnistiei şi graţierii.