Antonie Popescu: Repartizarea aleatorie a dosarelor prin sistemul ECRIS, violată încă din 2006 [video]

Teodor Mărieş (stânga) şi Antonie Popescu (dreapta)
Teodor Mărieş (stânga) şi Antonie Popescu (dreapta) (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Avocatul Antonie Popescu a atras atenţia joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că repartizarea aleatorie a dosarelor, care se face prin sistemul informatic – ECRIS, nu este atât de aleatorie precum se pretinde a fi.

"Este un atac la fundamentul justiţiei pentru că judecătorul trebuie să fie semnat aleatoriu nu într-un mod dirijat, trebuie să ai încredere că într-adevăr un calculator face această repartizare şi nu un om supus greşelii. Repartizarea aleatorie este violată încă din anul 2006 când au apărut primele reclamaţii. Nimeni nu a făcut nimic.

CSM s-a făcut că nu vede. Instanţele nu au făcut anchete interne efective. S-a ajuns în situaţia în care chiar un ministru al Justiţiei, domnul Predoiu, spunea că mecanismul de repartizare aleatorie este frecvent violat. Cu toate acestea, nu s-a întâmplat nimic. A trebuit să vină DNA după vreo nouă ani de la apariţia legii să demonstreze, la tribunalul Bucureşti, ce ştia toată lumea - că violarea repartizării aleatorii a dosarelor există, este o realitate, nu sunt doar fantasme", a declarat Antonie Popescu.

În timpul acesta, Inspecţia Judiciară le răspundea petenţilor printr-o formulare de genul "din analiza făcută nu rezultă indicii că s-ar fi violat repartizarea aleatorie, prin urmare dacă doriţi să faceţi o reclamaţie angajaţi-vă avocat".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.