Antreprenorii ruşi “combat” Vestul cu hârtie igienică printată cu textul sancţiunilor occidentale

Hârtie igienică
Hârtie igienică (Pix-a-bai)

Un grup de antreprenori siberieni a început să vândă hârtie igienică pe care este printat textul sancţiunilor impuse împotriva Moscovei de către Uniunea Europeană şi Statele Unite, anunţă website-ul local de ştiri NGS Omsk.

Grupul, care se numeşte “Our Response” (Răspunsul Nostru), susţine că rolele de hârtie igienică reprezintă o modalitate de a înştiinţa guvernele occidentale că ruşii nu respectă sancţiunile împotriva ţării lor şi de a susţine politica externă a guvernului, a declarat sâmbătă Kirill Koliasin de la “Our Response” pentru NGS Omsk.

Ideea producerii acestei hârtii igienice i-a venit prima dată lui Koliasin în 2014, dar grupul a decis să îi acorde o mai mare importanţă numai după ce UE a extins în această lună sancţiunile sale împotriva Rusiei, până în ianuarie 2015, susţine Moscow Times.

Grupul “Our Response” a comandat 1.000 de role de hârtie igienică printată pentru a le vinde pe Internet la preţul de 990 de ruble (18 dolari) într-un set de două bucăţi. Produsul este sigilat într-o învelitoare de plastic pe care sunt printate imagini cu liderii occidentali, a raportat NGS Omsk.

Grupul a trimis, de asemenea, produsul lor ambasadelor americană, germană şi britanică, a mai susţinut NGS Omsk.

Sancţiunile asupra sectoarelor ruseşti ale Energiei, Apărării şi Finanţelor, impuse iniţial în iulie 2014 pe o perioadă de un an, au reprezentat cel mai dur răspuns al UE la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova, şi la ceea ce UE şi Kievul susţin că ar fi un suport continuu al Rusiei pentru rebelii separatişti din estul Ucrainei.

Tensiunile dintre Rusia şi Occident s-au amplificat şi mai mult, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat recent că extinde arsenalul nuclear al Rusiei cu 40 de rachete balistice intercontinentale noi, ca răspuns la planurile Pentagonului de a staţiona echipament militar greu în estul Europei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe