Rusia refuză României dreptul de survol pentru zboruri directe Bucureşti-Beijing

Avion al companiei romane Tarom
Avion al companiei romane Tarom (www.tarom.ro)

Rusia refuza de peste un an companiei TAROM, drept de survol pentru a putea opera cursa directă Bucureşti-Beijing (China), au declarat pentru Mediafax surse din compania naţională de transport aerian.

Pe fundalul intensificări relaţiilor Guvernului Ponta cu regimul comunist de la Beijing, conducerea Tarom a încercat de mai multe ori să obţină drept de survol pentru a relua zborurile către China, întrerupte din motive economice în anul 2003. Oficiali ai companiei, au trimis mai multe scrisori guvernului rus solicitând drept de survol, a încercat să ia legătura cu guvernanţii ruşi şi prin Ministerul Transporturilor şi prin Ministerul de Externe. Au existat chiar şi câteva întâlniri cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti, ultima având loc acum câteva săptămâni, însă acesta nu a venit cu niciun răspuns de la Moscova, au declarat pentru Mediafax surse din TAROM.

În consecinţă, zborurile directe pe ruta Bucureşti-Beijing-Bucureşti promise în 2014 de fostul vicepremier Liviu Dragnea, rămân, deocamdată, imposibile.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.