Aproape jumătate dintre britanici doresc ieşirea din UE: sondaj

Premierul britanic David Cameron. (Chris Harris - WPA Pool / Getty Images)
Epoch Times România
09.11.2012

î

În cadrul unui referendum, aproape jumătate dintre britanici ar vota pentru a pleca din Uniunea Europeană şi mai puţin de o treime ar vota să rămână, potrivit unui sondaj care subliniază diviziunile cu care se confrunta premierul David Cameron, potrivit unui raport Reuters.

Compania de sondaje YouGov a declarat joi că 49 la sută favorizează ieşirea din UE, 28 la sută ar vota să rămână în uniunea celor 27 de naţiuni, 17 la sută erau indecişi, iar restul nu ar vota.

Liderul britanic se află sub o presiune tot mai mare din partea rebelilor din cadrul partidului său, cerându-i să adopte o poziţie mai dură cu Bruxelles-ul când va participa la discuţiile bugetare ale UE de la sfârşitul acestei luni.

De asemenea, el se confrunta cu o provocare în creştere din partea Partidului Independenţei Marii Britanii anti-UE şi atitudinilor tot mai dure faţă de Bruxelles, într-un moment de austeritate şi de îngrijorări privind criza datoriilor din zona euro.

Miercuri, la Londra, Cameron a purtat discuţii despre UE cu cancelarul german Angela Merkel, care a avertizat Marea Britanie să nu întoarcă spatele Europei.

Abordarea adesea călduţă a Marii Britanii faţă de Europa a înfuriat pe mulţi din bloc şi a alimentat discuţiile că Londra se îndepărtează de uniunea la care a aderat în 1973. Marea Britanie a organizat în 1975 un referendum cu privire la aderarea la predecesorul UE, 67,2 la sută din alegători fiind pentru şi 32,8 la sută împotrivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor