Aproximativ 370 de milioane de lei se pot obţine din vânzarea a 10% din acţiunile Nuclearelectrica

Vedere generala a centralei nucleare de la Cernavoda
Vedere generala a centralei nucleare de la Cernavoda (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
10.09.2013

Fondurile nete ce vor fi obţinute pe Bursa de Valori din oferta primară de acţiuni a Nuclearelectrica vor fi între 272,8 şi 369,3 milioane de lei, în cazul în care toate acţiunile oferite vor fi vândute.

Listarea producătorului de energie Nuclearelectrica, demarată luni, 9 septembrie se va încheia pe 20 septembrie. Graficul pentru derularea ofertei arată că pe 23 septembrie are loc alocarea acţiunilor, pe 26 septembrie se desfăşoară tranzacţia, iar pentru 1 octombrie este programată decontarea acţiunilor. Potrivit prospectului aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, fondurile nete care vor fi obţinute din oferta primară sunt între 272,8 şi 369,3 milioane de lei, în cazul în care toate acţiunile oferite vor fi vândute.

Nuclearelectrica a scos la vânzare 10% din acţiuni, la un preţ cuprins între 11,2 şi 15 ei/acţiune. Cheltuielile totale de derulare a ofertei, între 9 şi 10 milioane de lei, vor fi suportate integral de Nuclearelectrica.

Fondurile obţinute vor fi utilizate de societate, cu prioritate, pentru finanţarea proiectelor de investiţii necesare pentru unităţile 1 şi 2 de la Cernavodă.

“Se are în vedere direcţionarea fondurilor obţinute pentru finanţarea proiectului de investiţii «Instalaţie de detritiere a apei grele», proiect care va aduce beneficii pe termen lung prin reducerea perioadelor de oprire planificată, prin îmbunătăţirea condiţiilor radiologice în timpul activităţilor de mentenanţă şi respectiv prin valorificarea tritiului extras”, potrivit prospectului die emisiune.

Oferta Publică Primară a fost împărţită în trei tranşe de subscriere.

Tranşa dedicată investitorilor instituţionaliinstituţii de credit, firme de investiţii, organisme de plasament colectiv , societăţi de asigurare, fonduri de pensii şi societăţi de administrare a respectivelor fonduri, traderi, companii fiduciare, reprezintă 85% din acţiunile oferite.

Tranşa Subscrierilor Mari este destinată exclusiv investitorilor instituţionali, care subscriu mai mult de 15.000 de acţiuni. În cadrul acestei tranşe sunt alocate 5% din acţiunile oferite.

Tranşa Subscrierilor Mici este destinată exclusiv investitorilor care nu sunt instituţionali, şi care subscriu între 100 şi 15.000 de acţiuni, inclusiv. În toate cele trei cazuri, emitentul poate decide, împreună cu membrii comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare şi la recomandarea Membrilor Sindicatului realocarea de acţiuni între cele trei tranşe.

Emitentul îşi rezervă dreptul ca, în ultima zi a perioadei ofertei, să poată realoca acţiuni dintr-o tranşă insuficient subscrisă către o tranşă suprasubscrisă, astfel încât tranşa insuficient subscrisă să ajungă la un nivel de subscriere de până la 110%.

Alocarea acţiunilor oferite între tranşe, ca urmare a utilizării mecanismului de realocare între tranşe, dacă va fi cazul, va fi făcută publică de către Membrii Sindicatului, la data alocării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor