Arad: Ministrul Igaş a declarat că va prezenta Guvernului un program de reorganizare a MAI

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş. (gov.ro)

Ministrul administraţiei şi internelor, Constantin Traian Igaş, susţine că procesul de reorganizare al ministerului pe care îl conduce trebuie să continue.

"Dacă mă gândesc la structurile pe care le avem astăzi în subordine, de multe ori supradimensionate, cred că putem să venim în ajutorul acestui proces de descentralizare şi de reorganizare şi putem să mergem pe aceste coordonate mai departe", a declarat ministrul duminică, la Macea, în judeţul Arad.

În acest sens, Igaş a făcut cunoscut că în viitorul foarte apropiat va prezenta Guvernului un plan de reorganizare a structurilor din subordinea ministerului pe care îl conduce.

"Nu peste mult timp voi veni în faţa prim-ministrului şi al colegilor din Guvern pentru a propune un sistem de reorganizare pe regiuni de dezvoltare regională a celor de la ISU (Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă). Putem discuta aici şi despre Poliţia de Frontieră şi alte structuri în subordonarea MAI, tocmai pentru a elimina în mare parte birocraţia, pe care, astăzi, o regăsim în fiecare judeţ. Prin diminuarea birocraţiei, putem spune că acei oameni pe care nu-i vom mai vedea prin birouri, vom putea să-i vedem în operativ, acolo unde fiecare cetăţean simte că este nevoie, şi anume în stradă", a precizat deţinătorul portofoliului MAI.

"La nivel de ISU cel puţin, pentru că aici avem deja foarte bine creionată strategia, putem uni mai multe inspectorate judeţene şi atunci, practic, o mare parte dintre angajaţii care astăzi îşi desfăşoară activitatea în birouri, aici mă refer la logistică, juridic, resurse umane, unindu-se câteva judeţe, unindu-se câteva inspectorate judeţene, practic nu mai e nevoie de 3, 4, 5 birouri de un anumit specific, ci e nevoie de un singur birou, care să deservească mai multe inspectorate. (...) Avem o simulare şi pe ceea ce înseamnă poliţie. Toţi aceşti oameni care vor ieşi din birou îi vom regăsi în operativ şi în acest fel putem să suplimentăm forţele de ordine şi siguranţă publică", a precizat Igaş.

Acesta a mai spus că în urma reorganizării ministerului cei mai mulţi dintre cei care vor pleca sunt din birouri, şi nu din stradă, aşa cum susţinuseră unii dintre sindicalişti.

În altă ordine de idei, ministrul administraţiei şi internelor a afirmat că nu ştie ce au analizat colegii de coaliţie din UDMR atunci când au discutat despre reorganizarea administrativ-teritorială a ţării, dar că în opinia sa "reorganizarea trebuie să se întâmple şi ar fi bine să se întâmple în 2011".

Alături de alţi lideri arădeni ai PDL, ministrul Traian Igaş a participat, duminică, la manifestările desfăşurate în cadrul celei de a treia ediţii a Festivalului Părădăicilor, organizat în comuna Macea din judeţul Arad.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne