Arhiepiscopul Teodosie, însoţit de 30 de preoţi la Poliţie

Preoţii care l-au însoţit pe arhiepiscopul Tomisului la Poliţie sunt nemulţumiţi de acuzaţiile ce i se aduc lui Teodosie, susţinând că acestea aduc atingere Bisericii.
Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului
Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului (cugetliber.ro)

Cercetat de DNA sub control judiciar pentru folosire de documente false în vederea obţinerii de fonduri europene şi luare de mită, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, s-a prezentat joi dimineaţă la sediul Poliţiei din Constanţa, obligaţie pe care o are în cadrul controlului judiciar, însoţit de 30 de preoţi din Arhiepiscopia Tomisului, care au venit să îl susţină, relatează Hotnews.

Teodosie este acuzat de folosire de documente false în vederea obţinerii de fonduri europene în valoare de 300. 000 de euro şi pentru luare de mită. Pus sub control judiciar, înaltul prelat trebuie să se prezinte în fiecare joi dimineaţă la poliţie.

Pe de altă parte, preoţii susţin că acuzaţiile sunt nefondate iar acţiunea împotriva lui Teodosie aduce atingere Bisericii.

Reamintim că Teodosie este unul dintre prelaţii controversaţi. Potrivit Adevărul, în 1987, prelatul a semnat un acord de colaborare cu fosta Securitate, având numele de cod „Mache”.

De asemenea, în 2009, Teodosie a fost pus sub urmărire penală într-un dosar deschis ca urmare a unei investigaţii jurnalistice realizate de "România Liberă", care a dovedit anumite practici în modul de înscriere la Facultatea de Teologie, înaltul ierarh fiind suspectat de corupţie şi fals, relatează evz

Concret, conform Parchetului Tribunalului Constanţa, în martie 2009, la şase luni de la începerea anului şcolar, în schimbul sumei de 3.000 de euro, din care a fost oferită suma de 850 de euro, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, ar fi intermediat înscrierea, pe bază de documente false, antedatate, la Facultatea de Teologie, a unui reporter de la ziarul "România Liberă."

Mai nou, Teodosie a fost audiat, în calitate de martor, în controversatul dosar al "deţinuţilor-scriitori" după ce a girat parte din cărţile produse în închisoare de Gigi Becali.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne