Atenţiune "pufoşilor": Mirel Palada, noul purtător de cuvânt al PRU

Demis din Guvernul Ponta pe motiv de jigniri adresate presei şi preşedinţiei, Mirel Palada s-a înscris acum în partidul lui Bogdan Diaconu şi se va ocupa tot de comunicare.
Mirel Palada
Mirel Palada (facebook.com)

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, sociologul Mirel Palada, un apropiat al fostului premier, este de joi noul director de comunicare şi purtător de cuvânt al Partidului România Unită (PRU), formaţiune condusă de deputatul ex-PSD Bogdan Diaconu.

"Cu bucurie vă anunţ că, începînd de azi, am acceptat propunerea de a fi director de comunicare şi purtător de cuvînt al Partidului România Unită. Sînt mîndru că sînt român. Sînt onorat că îmi pot pune experienţa profesională la dispoziţia unui partid tinăr, de viitor. Îmi doresc o Românie puternică, sprijinită de capital românesc puternic. Cred cu tărie în soarta europeană a României, dar îmi doresc ca asta să nu ducă la o nivelare culturală care să ne şteargă specificul limbii şi istoriei şi obiceiurilor.

Şi mai ales într-o Europa puternică, îmi doresc ca România să fie apărată de tendinţele neo-colonialiste mascate în ideologie neo-liberală. Cred cu tărie că e vremea ca în politica românească să existe un curent naţionalist sănătos, decent, nu isteric, nu izolaţionist, ci de echilibru valoric, la fel cum şi alte partide îşi poartă cu mîndrie sintagma de "Naţional" în denumire. Să fie într-un ceas bun!

PS: În bună tradiţie instituţională legitimată de însuşi Preşedintele României, Klaus Johannis, permiteţi-mi ca, după iureşul provocat de acest anunţ, de sîmbătă încolo să îmi încep activitatea cu o scurtă vacanţă de recuperare. Cum ar zice sindicaliştii din anii 80: am biletele deja cumpărate prin ONT", a scris joi Mirel Palada, pe contul său de Facebook.

De-a lungul timpului, Palada s-a remarcat printr-o serie de comentarii spumoase.

De exemplu, în august 2014, Palada îşi exprima plăcerea "de a executa electric" jurnalişti, numindu-i pe aceştia "purceluşi antiguvernamentali" pe care "îi frige", cu voluptate, "la proţap". După această ieşire, oficialul a devenit din purtător de cuvânt al Guvernului simplu consilier al premierului.

Un alt exemplu. În timp ce românii din diaspora stăteau în ploaie şi frig ore în şir la cozi uriaşe pentru a putea vota, Palada le "recomanda" celor revoltaţi de modul în care a fost organizată votarea - adică "pufoşilor" - să se "relaxeze" şi să îi dea cu ceva alcool: "Relax. Luaţi cu alcool. Marş la vot să vă treacă emoţiile. Pufoşilor...". De altfel, Palada le atrăgea atenţia "pufoşilor" că cei din diaspora reprezintă doar 1,6%, aşa că votul lor oricum nu face mare diferenţă. Detalii aici.

Cu puţin timp înainte de anunţul lui Palada, în PRU a intrat un alt apropiat al lui Victor Ponta, finul său, deputatul PSD Marius Manolache.

În ultima vreme, în partidul lui Bogdan Diaconu s-au înscris alţi trei deputaţi: Mario Caloianu de la PMP, Camelia Khraibani (ex-PSD) şi Răzvan Tănase de la PND.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne