ATP îşi va modifica sistemul de stabilire a clasamentului începând din luna august

Asociaţia Tenismenilor Profesionişti va modifica sistemul de stabilire a clasamentului prin mărirea perioadei de referinţă de la 12 la 22 de luni, urmând a fi luate în calcul ca bază pentru clasament cele mai bune 18 rezultate ale unui jucător pe o perioadă de 52 de săptămâni.
(Australian Open/facebook)

Asociaţia care gestionează circuitul masculin de tenis (ATP Tour) îşi va modifica sistemul de stabilire a clasamentului începând din luna august, o măsură luată în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, pentru a nu-i penaliza pe jucătorii care nu au putut disputa niciun turneu ATP din 16 martie, data suspendării tuturor competiţiilor la nivel mondial şi a cărui reluare este prevăzută pentru luna a şaptea, au mărit perioada de referinţă de la 12 la 22 de luni, potrivit AFP.

De exemplu, un jucător care a câştigat un turneu în aprilie 2019 şi nu şi-a putut apăra punctele la acelaşi turneu în acest an, nu le va pierde.

Cu toate acestea, dacă în noua perioadă de referinţă un tenisman a disputat de două ori acelaşi turneu, se va păstra doar cel mai bun rezultat dintre cele două.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport