Au fost descoperite două piramide egiptene folosindu-se Google Earth?

Un arheolog american a descoperit în Egipt două structuri în formă de piramidă folosind imagini din satelit.


Cele două structuri sunt la aproximativ 90 de kilometri distanţă una faţă de cealaltă şi sunt situate în apropierea ruinelor de la Dimai din nordul Egiptului. Una este cu patru laturi de aproximativ 140 de metri lăţime, cu trei movile mai mici alăturate. Cealaltă are patru movile şi un platou mare triunghiular.


Arheologul prin satelit Angela Micol a descoperit structurile şi le documentează. Expertul în piramide Nabil Selim le-a verificat dacă sunt nedescoperite, iar alţi egiptologii le investighează acum mai în detaliu.


"Este foarte evident ceea ce ar putea să conţină structurile, dar cercetarea de teren este necesară pentru a verifica dacă sunt într-adevăr piramide şi ar trebui să fie colectate probe pentru a se determina originea lor", a declarat Micol, potrivit unui comunicat al Arheologie News Network.


"Este bănuiala mea că aceste structuri ascund ceva mai mult ,iar prin utilizarea de imagini în infraroşu se poate vedea amploarea complexelor propuse în mai mare detaliu".


Micol a folosit Google Earth pentru a identifica numeroase structuri arheologice, cum ar fi un potenţial oraş subacvatic din peninsula Yucatan a Mexicului.


Aceste locuri nu vor fi divulgate până când oficialii nu sunt corespunzător notificaţi şi zonele protejate.


"Visul meu este de a lucra alături de arheologi în locurile pe care le-am identificat în ultimii 10 de ani de cercetare", a spus Micol. "Această cercetare este frontiera descoperirilor şi este doar începutul unor punctele de vedere mai avansate asupra trecutului nostru antic".