Autorităţile germane au cerut poliţiei din Koln să şteargă cuvântul “viol” din rapoartele privind atacurile sexuale comise de migranţi

Scandalul provocat de atacurile sexuale comise de migranţi în oraşul german Koln în Ajunului Anului Nou revine în centrul atenţiei, după ce rapoartele media au susţinut că Ministerul de Interne a încercat să influenţeze investigaţiile incidentelor.
Poliţia germană
Poliţia germană (Captură foto)

Un eveniment cheie care a schimbat atitudinea publică germană faţă de valul fără precedent de refugiaţi ce au sosit în Germania a avut loc în Ajunul Anului Nou în oraşul Koln, când mai multe rapoarte au sugerat că aproximativ 1.000 de bărbaţi de “origine arabă sau nord-africană” au participat în “atacuri monstruoase coordonate asupra femeilor germane din Koln”. Aproximativ 90 de femei au raportat că au fost jefuite, ameninţate sau molestate sexual în faţa catedralei oraşului, a scris Reuters, adăugând că bărbaţii aveau “între 18 şi 35 de ani” şi păreau să fie “în cea mai mare parte beţi” şi de origine străină.

Acest lucru a dus la un val de furie pe cuprinsul Germaniei şi chiar primarul oraşului Koln, Henriette Reker, a declarat că incidentul este “incredibil şi intolerabil”, în timp ce ministrul german al Justiţiei, Heiko Maas, a descris atacurile ca fiind “o nouă etapă a crimei organizate”.

De asemenea, incidentele au dus la o inversare promptă a politicii foarte liberale a cancelarului Angela Merkel în privinţa migranţilor, rezultatul fiind scăderea dramatică a numărului de refugiaţi care au folosit “coridorul terestru” pentru a ajunge în centrul Europei şi ducând la un controversat acord cu Ankara, pe baza căruia i s-au promis preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan câteva miliarde de euro pentru a reţine milioane de refugiaţi sirieni pe teritoriul Turciei.

Recent, conform rapoartelor media locale, se pare că situaţia a fost şi mai complicată. Ziarul german The Local a raportat că un ofiţer de poliţie de rang înalt a declarat că superiorii săi au încercat să şteargă cuvântul “viol” dintr-un raport intern al poliţiei după asalturile sexuale în masă în Koln în decembrie 2015.

Conform rapoartelor media, respectivul ofiţer de poliţie din Koln a declarat comitetului de investigaţii înfiinţat imediat după atacuri că Ministerul de Interne din landul Renania de Nord-Westfalia a urmărit să influenţeze investigaţiile, arată website-ul Zero Hedge.

Conform ofiţerului, încercarea de a interveni în versiunea oficială a evenimentelor a avut loc în momentul în care un oficial din cadrul Ministerului de Interne a pus întrebări în legătură cu o acuzaţie de viol menţionată într-un raport intern al poliţiei. “Acesta nu este viol. Scăpaţi de el. Ştergeţi raportul”, a declarat oficialul ministerului, conform ofiţerului de poliţie.

Raportul privind acel viol a fost făcut de o tânără femeie care susţine că a fost înconjurată de un grup de aproximativ 50 de bărbaţi, unii dintre ei introducându-şi degetele în zona sa intimă. Când ofiţerul de poliţie s-a plâns în legătură cu tonul furios şi aspru al apelantului, oficialul a răspuns că “sunt ordine din partea ministerului. Eu doar le transmit”.

Deşi ofiţerul de poliţie, un inspector şef în vârstă de 52 de ani, a declarat că nu a întâlnit în întreaga sa carieră o intervenţie de acest fel din partea Ministerului de Interne, el a adăugat rapid că nu crede că a fost vorba de o muşamalizare – deşi toate datele indică faptul că a fost vorba exact de aşa ceva.

“Ei nu au înţeles ce anume se înţelege prin viol”, a sugerat ofiţerul.

Guvernul nu a reuşit în tentativa sa de muşamalizare, totuşi, după ce sute de femei au depus la poliţie plângeri similare în zilele şi săptămânile următoare atacurilor din decembrie 2015, susţinând că au fost atacate sexual sau jefuite de grupuri de bărbaţi în zona staţiei centrale din Koln.

Raportul inspectorului şef confirmă zvonurile apărute în zilele imediat următoare atacurilor din Koln, când s-a afirmat că poliţia locală a urmărit să acopere acele atacuri deoarece păreau să fi fost comise aparent de bărbaţi migranţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe