Avionul dispărut: nave din Noua Zeelandă şi Australia vor recupera obiectele misterioase ce plutesc în Oceanul Indian

Autorităţile din Malaezia investighează ipoteza ca Boeing-ul 777 să fi zburat nedetectat la bazele  controlate de talibani din Afganistan.
Autorităţile din Malaezia investighează ipoteza ca Boeing-ul 777 să fi zburat nedetectat la bazele controlate de talibani din Afganistan. (youtube.com)

Cinci nave din Noua Zeelandă şi Australia se îndreaptă spre zona unde forţele Aeriene Regale ale Noii Zeelande au localizat 11 obiecte albe, de formă dreptunghiulară, plutind pe Oceanul Indian. Se crede că obiectele ar proveni de la avionul malaezian dispărut în urmă cu trei săptămâni, informează.

O navă chineză a ajuns deja în zonă iar cele cinci nave aparţinând Australiei şi Noii Zeelande vor ajunge şi ele cât de curând.

Forţele aeriene ale Noii Zeelande au localizat vineri cele 11 obiecte, de formă dreptunghiulară, plutind la aproximativ 1600 kilometri vest de Perth, a declarat sâmbătă Vice-Amiralul Forţelor Aeriene din Noua Zeelandă, Marshal Kevin Scot.

"Este dificil să le identificăm, căci tot ce putem vedea sunt nişte dreptunghiuri de un metru", a mai declarat vice amiralul, informând, de asemenea, că cele 11 obiecte plutesc la 5 metri distanţă unul de cealaltă şi că au mai fost reperate şi alte obiecte la aproximativ trei sute de km distanţă de acestea.

Conform vice-amiralului, nu ar fi ceva neobişnuit ca resturi din avion să plutească la distanţă de sute de km unele de altele, având în vedere de câtă vreme a dispărut aeronava.

Reamintim că avionul, un Boieng 777, având la bord 239 de persoane, printre care 6 australieni şi doi cetăţeni din Noua Zeelandă a dispărut pe 8 martie.

Obiectele au fost descoperite de sonar şi 5 nave vor ajunge în zonă pentru a le recupera, a mai anunţat Vice-amiralul forţele aeriene. Obiectele vor fi fotografiate, imaginile vor fi trimise investigatorilor, după care vor fi transportate la Perth, pentru investigaţii ulterioare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe