Avocatul Casei Regale, la DNA: "Cum a intrat în posesia unor documente, vom afla din ce se va întâmpla în dosarul ăsta penal"

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Avocatul Casei Regale a României, Adrian Vasiliu, a fost audiat miercuri la DNA, ca martor în dosarul vizând retrocedarea fermei Băneasa, în care sunt urmăriţi penal Paul "al României", Remus Truică şi Dan Andronic, relatează digi24.ro

Potrivit lui Vasiliu, pământurile revendicate de Paul al României au fost doar folosite de Carol al II-lea şi nu au fost niciodată proprietatea acestuia, deci n-ar fi trebui revendicate. Mai multe, revendicările au fost făcute în baza unor documente aflate sub semnul întrebării.

"Cum a intrat în posesia unor documente, cum a făcut să justifice această revendicare vom afla din ce se va întâmpla în dosarul ăsta penal sau în alte dosare. Regele Carol al II-lea a avut o avere personală, dar niciodată nu a avut în proprietate Domeniul Peleş şi moşia Sinaia Predeal. Astea au fost întotdeauna ale Regelui Mihai. Nu se poate confunda averea personală a lui Carol, care nu a fost niciodată proprietarul acestor imobile, cu averea Majestăţii sale”, a declarat Adrian Vasiliu avocatul Casei Regale a României.

Potrivit sursei citate, Paul a cumpărat mai multe drepturi litigioase şi cerut în instanţă 12 domenii printre care Ferma Regală Băneasa, Palatele Cotroceni şi Snagov şi peste 100 de vile şi case de vacanţă.

Dosarul fermei de la Băneasa precum şi retrocedarea pădurii de la Snagov au ajuns pe rolul DNA, dezvăluind o adevărată încrengătură de interese avându-l ca nod gordian pe Remus Truică, fost şef de cabinet al ex-premierului Adrian Năstase.