Băimărenii, conduşi în continuare de după gratii. Cherecheş rămâne în arest

Cătălin Cherecheş - personaj ales primar în unul dintre municipiile importante ale ţării, în timp ce era închis pentru luare de mită - va continua să conducă destinele oraşului din puşcărie.
Cătălin Cherecheş
Cătălin Cherecheş (Facebook)

Cătălin Cherecheş, primarul ce a făcut "celebră" România pe plan internaţional după ce a fost ales primar în timp ce se afla după gratii, va rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, cererea de eliberare din arest preventiv şi cercetarea sub control judiciar formulată de edil şi a dispus strămutarea cazului de la Tribunalul Maramureş, la Tribunalul Cluj, relatează Agerpres.

Reamintim că pe 27 aprilie 2016, Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv printr-o sentinţă a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită în formă continuată, fiind reţinut în urma unui flagrant. Arestarea şi dosarul penal nu l-au împiedicat însă pe Cherecheş să candideze pentru un nou mandat. Surprinzător sau nu, edilul a fost ales în timp ce se afla în închisoare, cu circa 70% din voturi. Alegerea acestuia a fost atât de "remarcabilă" încât a stârnit inclusiv interesul presei străine.

Marcat de zeci de dosare de corupţie vizând candidaţi, scrutinul local din România oferă o premieră: primarul oraşului Baia Mare a fost reales cu 70% din voturi, deşi se află în arest preventiv într-un caz de luare de mită, scria Agenţia France-Presse.