Barna, după gafa lui Caramitru cu "Holocaustul României": A folosit total neinspirat. Sare calul în terminologie

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Preşedintele Dan Barna a reacţionat marţi seară, la Digi24, după scandalul declanşat de consilierul său Andrei Caramitru, care a vorbit despre "holocaust împotriva României" desfăşurat de PSD.

"Andrei Caramitru a folosit total neinspirat şi a greşit o metaforă, argumentând efectele unei guvernări PSD. Acea comparaţie cu plecarea atâtor români în diaspora, că în fiecare an pierdem un oraş mare, el a comparat-o ca un Holocaust. E o comparaţie nefericită. Lucru pe care nu-l vedem la ceilalţi politicieni, şi l-a asumat, şi-a cerut scuze, a admis că a făcut o greşeală. Este o greşeală, fără nicio discuţie. Andrei spune lucrurile pe nume şi deseori sare calul în terminologie. Lucru pe care i l-am reproşat şi eu, voi avea o discuţie cu el în cursul zilei de mâine. Lucrurile sunt foarte clare aici. Dacă vă uitaţi la ultimele două postări, îşi asumă explicit că a făcut o tâmpenie. Nu este ceva în spate, ceva negativ. E o greşeală pe care omul şi-a asumat-o", a declarat Barna, care îi reproşează consilierului său "o dificultate şi o naivitate în a învăţa jocul politic".

Întrebat dacă USR-ului i se aplică alt standard faţă de alţi politicieni, liderul partidului a răspuns că vorbeşte de "asumarea şi recunoaşterea greşelii".

"Asta nu vedem. Vocabularul de la PSD... nu e nimic de comparat acolo. Recunoaşterea unei greşeli şi asumarea ei, atunci când se întâmplă, e un lucru rar în politică. Asta se întâmplă la USR, asta e diferenţa. Nu apără nimeni comparaţia, a fost greşită şi stupidă. Postarea are logică, comparaţia a fost greşită. România pierde un oraş mare în fiecare an, prin guvernarea PSD. În fiecare an un oraş din România se mută în vest. Acela a fost mesajul, care a fost îngropat de comparaţie nefericită. Acel termen este unul care nu mai aparţine dezbaterii publice, este un termen încărcat de drama unui popor. Este un termen pe care trebuie să-l respectăm", a precizat Barna.

Reamintim că Andrei Caramitru a stârnit o mică furtună după ce, într-o postare pe pagina sa de socializare, a acuzat PSD că desfăşoară un adevărat "holocaust împotriva României", acuzând că "e mai rău decât ce am suferit în al doilea război mondial".

Postarea sa a stârnit mare vâlvă pe reţelele de socializare, printre cei care au reacţionat fiind chiar ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, dar şi unii colegi de-ai săi din USR. Ulterior, Caramitru Jr. şi-a editat postarea şi a cerut scuze pentru că a folosit termenul respectiv.

Detalii despre scandal aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne