"Baronul" de Cluj, Horea Uioreanu, renunţă la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean

Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL (Epoch Times România)
Loredana Diacu
03.10.2014

"Baronul " de Cluj, Horea Uioreanu, a anunţat vineri, oficial, prin intermediul unei scrisori, că renunţă la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj:

"Vreau să ofer justiţiei române şansa totală de a fi judecată cauza în care sunt implicat (...). Sunt absolut convins că justiţia din ţara noastră are capacitatea de a judeca drept, fără a se lăsa influenţată de nume sau apartenenţă politică", a susţinut Horia Uioreanu, în cadrul scrisorii.

Conform Realitatea.net, scrisoarea lui Uioreanu, arestat preventiv în data de 29 mai, a fost redactată în urmă cu două săptămâni şi se afla în posesia avocaţilor acestuia.

Fostul preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu a fost trimis în judecată în stare de arest pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată şi complicitate la spălare de bani.

Cazul baronului de Cluj a făcut valuri în presă prin "ineditul" său. Conform DNA, Uioreanu a dovedit o deosebită scrupulozitate în ceea ce priveşte mita pe care o lua, ţinând o atentă evidenţă a "încasărilor" şi "cheltuielilor în excel". Aşa s-a putut afla că din bani primiţi, Uioreanu şi-a plătit rate la bănci, şi-a cumpărat perne, covoraşe electrice şi covoraşe pentru cabana sa, pişcoturi, şampanie etc.

Mai mult, tot din banii de mită, Horea Uioreanu, şi-a achiziţionat şi un bec special pentru a verifica dacă banii primiţi sunt marcaţi, pentru ca nu carecumva să i se poată organzia vreun flagrant.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor