Neamţu: Microsoft sau macroşpagă? Capitalism de stat sau corporatism greţos?

Mihai Neamţu
Mihai Neamţu (Epoch Times România)

Preşedintele Noua Republică, Mihail Neamţu, a vorbit joi despre megadosarul de corupţie Microsoft care a zguduit scena politică din România.

"Microsoft sau macroşpagă? Capitalism de stat sau corporatism greţos? Aproape nu mai contează denumirea. Privaţi abonaţi la licitaţii trucate. Suveici şi bani murdari pentru partide. Oligopol. Aranjamente, plasamente şi iar clasamente între şperţarii Puterii. Acum se toarnă între ei. Eu nu-mi doresc decât să-i văd făcând muncă voluntară de reîmpădurire a munţilor Carpaţi şi-o reconversie profesională pentru toţi demnitarii hoţomani", a declarat Mihail Neamţu.

"Vreţi să scăpăm însă de furt? Haideţi să începem cu reforma Statului, dar una drastică şi pe bune. Abia atunci vor prospera micile firme şi competiţia va genera preţuri corecte. Abia atunci vom ieşi din sărăcie", a continuat liderul NR.

Megadosarul de corupţie legat de licenţele Microsoft pentru şcoli, în care DNA estimează un prejudiciu de un miliard de euro, a zguduit vineri scena politică românească când DNA a cerut ridicarea imunităţii şi începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri acuzaţi că ar fi luat mită sume fabuloase de bani pentru a favoriza mari firme ca să obţină contracte cu statul.

Foştii miniştri vizaţi de DNA sunt: Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Alexandru Athanasiu, Daniel Funeriu, Valerian Vreme, Şerban Mihăilescu, Gabriel Sandu, Adriana Ţicău şi Mihai Tănăsescu. De marţi, în presă au fost vehiculate alte nume grele implicate în dosar, printre care şi Adrian Năstase, Victor Ponta, omul de afaceri Dorin Cocoş, precum şi edilul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.